21 de maig 2019

Aneto i Maladeta oriental 11 i 12/5/2019

(post del dia 12/05)

Arribem divendres al vespre al Pla de Besurta. Ja hi ha força vehicles aparcats i trobem un lloc ideal a un revolt, on el terreny és ben pla i on deixarem el cotxe tot el cap de setmana. Quin revolt!!! Les millors vistes de la Maladeta.....tothom para a fer-hi la foto!!!

Pic de l'Aneto 3404 m 12/5/2019 
Dissabte ens llevem i a les 6 cap a l'Aneto. Hi ha molta gent i patim per com anirà el dia...... però trobem el nostre lloc per anar fent via i evitem els típics taps del portillon i del pas de mahoma. La banda nord té núvols baixos, i la banda sud un sol espatarrant! Temperatura molt suau amb neu que transforma força ràpid. Gaudim molt d'un descens trepidant, parant poc per refer les cames. La neu se'ns acaba al Forat d'Aigualluts.
A la tarda ens trobem amb més gent, amb qui compartirem el cim de l'endemà.

Pic de la Maladeta 3308 m 12/5/2019 
Diumenge fa més sol i més fred. La neu no trasformarà pràcticament, neu dureta molt disfrutona i més cremeta arribant al refugi. La neu s'acaba a uns 2000 m, treure esquís per anar a creuar el riu i cap al cotxe. Crec que és la primera vegada que faig la Maladeta, es gaudeix moooolt de la baixada, ben directa :)))


Dinar a Castejon de Sos.....potser per celebrar tancament de temporada....encara no ho sé!