6 de febr. 2018

Cabane Marcel Brunet, VerbierContinuem la nostra estada als Alps al Sud del Valais, fent un cap de setmana en dimarts i dimecres.

Dimarts 30 de gener


La Barmasse (1.302m) – Cab. Marcel Brunet (2.103 m) – La Chaux – Pindin – Nishliri – Grand Charmotane –  estanys 2.802 m – Pointe de Boveire (3.212m) – estanyet 2.373 al NE de Les Capucins – Les Reunes – Cab. Marcel Brunet.


+2.150 m / - 1.350 m, S3,***, 8h

Ens despertem en un B&B de Le Châble, a sota Verbier, ben d’hora, ben d’hora. Deixem el cotxe a l’Aparcament de la Barmasse, entre Lourtier i Fionnay. Ja s’hi veu moviment i endevinem que no estarem sols.  El camí fins a la CabanaMarcel Brunet és molt agradable, amb molt bona traça. Seguir el camí que talla pel bosc fins a tornar a trobar la pista forestal per on ha passat la màquina. En menys de 2h s’arriba al punt privilegiat on es troba mig colgada la cabana. Oberta des de desembre fins a l’abril.

Deixem part del contingut de la motxilla a la cabana i anem a pel cim. Es veuen un munt de traces cap al Mont Rogneux, cim més que popular de la vall. Però el reservem per a demà, i optem per la Pointe de Boveire, un cim més proper al Petit Combin que ens permetrà conèixer una altra part de la vall. Compartim la traça amb el Mont Rogneux durant 250m i ens en separem per virar cap al S.  Per sorpresa nostra, descobrim que ningú hi ha anat! Centenars de traces i cap ni una cap allí? Només trobem alguna traça de baixada, que deduïm és de heli esquiadors (casumtot altre cop).

L’itinerari cap a la Pointe de Boveire és menys directe i demana més orientació i traça a l’hora d’encertar el millor pas, perdent el mínim d’alçada en els diferents sifons i barrancs que cal entravessar. No és perdedor, però tampoc evident, i sovint, a mida que vas avançant, sembla que per una altra banda haguessis traçat millor. La pala del cim no és difícil ni excessivament pendent, però impressiona, sobretot carregada de neu com la trobem. La fem tota amb esquís als peus, però extremant la prudència i bons hàbits per no exposar-nos a la vegada. Grans vistes i estació meteorològica en lloc de creu al cim.

La tornada la fem pel mateix itinerari, amb variants per buscar racons obacs de polseta. Cal fer algunes remades per superar els estanys i barrancs que entravessem. Amb tot, decidim fer una darrera remuntada per recuperar la ruta del Rogneux i poder esquiar còmodament cap a la cabana. Aprofitem per berenar des d’un bon mirador de la vall amb les llums de tarda. La lluna casi plena no trigarà a sortir.

La cabana és molt còmoda i agradable. Som els únics hostes a dormir-hi, però no a sopar-hi. Hi ha un munt de locals que hi pugen sortint de la feina aprofitant les darreres llums del dia (o les primeres de la nit), per estirar les cames, fer un bon beure (o dos, o tres) i baixar de nit.

Cabane Marcel Brunet (2.103 m)
Un pati del darrera molt esquiable
La Chaux, amb l'omnipresent cara N del no tant Petit Combin
Apuntant cap a la Pointe Boveire. Grand Aget a la dreta.
Sobre els estanyets, a 2.800 m
Gran!
Cim! Pointe de Boveire (3.212 m)
Grand Combin i Mont Vélan
Grandes Jorasses, Mont Blanc, Mont Dolent, ...
Primers girs, Mont Fort al fons
Llums de Fionnay. Demà lluna plena.


Dimecres 31 de gener


Cab. Marcel Brunet (2.103 m) – La Chaudière (2.800 m) –Mont Rogneux – Goli du Rogneux – Comba de Becca Miedzo - coll 2.386 m – Comba Servay - La Barmasse (1.302m)


+1.250 m / - 2.040 m, S2 (S3 descens S del cim), **, 5h

El canvi de temps s’endarrereix fins al vespre i la finestra matinal esdevé un dia magnífic altre cop. Pugem sols al Mont Rogneux, esquís als peus fins al cim, abans de que els més matiners de la vall hi pugin a fer la sèrie del dia. Per allargar-ho una mica, fem el descens S des del cim, per una paleta d’uns 35º però encara massa dura, ja que el sol no escalfa. Remuntem de nou cap al cim per l’aresta oest sense arribar-hi (curta grimpada a peu, fàcil). Pocs metres per sota iniciem el descens NE de retorn al cotxe. Aquest cim te un munt de variants de descens, és un cim per repetir i no cansar-se’n. Acabem trobant bona neu pols pel costat de Servay, i malgrat tot, queda encara espai per deixar-hi la nostra traça fonda. Arribats a la pista que dona accés a la cabana Brunet (pt. 1.830 m), seguim la traça de la màquina còmodament fins al cotxe sense remar (neu ràpida, pendent constant, un passeig que ens gela les galtes).


Mont Rogneux, cim freqüentat.
Verbier al front. Diablerets, Arpelistock i Wildhorn al fons.
Remuntant el vessant S del Mont Rogneux
Petit i Gran Combin. A la dreta, petiteta, la Pointe de Boveire (estació meteo)
Comba de Becca Miedzo
Comba Servay

Mapes Swisstopo:  Arolla (283 S) – Martigny (282 S)

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

M'apunto això de pujar a fer un beure a la cabana Marcel Brunet, o a alguna més propera! aquestes piulades fan agafar ganes d'estirar les cames!

Berta ha dit...

Mola!!!! i les vistes que vau tenir....bufff....quins records!!!