22 de gen. 2018

Marimanya o no. Sortida de cicle cegesquí

Tal com va dir el savi Hèctor "Más Marimanya que fuerza"
Així que, donades les pèssimes previsions meteorològiques per l'Aran, decidim deixar la volta a Marimanya i el refugi d'Airoto per una altre ocasió.
Intentant evitar el mal temps i buscant objectius més assequibles i menys compromesos, plantem camp base a la casa-refugi de Prattancat, Grèixer (la Cerdanya)

Dissabte 20/01/2018

La Carabassa 2.738 m. (Cerdanya)  +- 988m; F, S2, *

Deixem els cotxes al Pla de Campllong a 1.750m. i ja amb els esquís als peus travessem el riu Duran i comencem a foquejar per la pista del bosc de Maranges. A 1 km. aproximadament deixem la pista, girem a la dreta i ens endinsem pel bosc en direcció oest. Anem guanyant alçada ràpidament, a la cota 1.925 m. retrobem i creuem la pista i seguint el torrent dels Forcats, passem per la cabana de pastors a 2.075 m. i seguim amunt amb la intenció d'assolir la carena a 2.600 m. Però el torp que ha anat creixent amb les hores i l'alçada ens deseconsella seguir endavant i abandonem el nostre objectiu. Fem mitja volta i iniciem el descens amb força bona neu. De passada novament per la cabana de pastors fem una parada per menjar i gaudir d'una ullada de sol. Rematem el dia fen una boníssima esquiada entre els arbres.



Els boscos seran sempre nostres! (i si el Ricard no ens encigala, encara més)
Cesc, Cristian, Eva, Javi, Hèctor, Montse, Ricard.


Diumenge 21/01/2018

Cap de la Gallina Pelada 2.322 m. Serra d'Ensija (Bergadà) +- 722 m; F, S", *

Travessant el túnel del Cadí, novament ens traslladem en busca del bon temps.
Deixem els cotxes a la Pleta de la Vila (Palomera) a 1.600m. i comencem a progressar per la pista. A uns 800m. trenquem a la dreta per un camí molt ben senyalitzat que remunta el torrent de la font d'Ensija i per forts pendents d'una certa dificultat ens porta, sempre en direcció sud, fins unes clarianes més suaus. Ja a la carena, a 2.160 m. girem cap a l'oest i progressem per l'immens altiplà, passem a ran del refugi Delgado Úbeda situat en una lleugera vaguada i remuntem la carena final fins al cim. Disfrutem de les magnífiques vistes de Montserrat i el litoral per una banda i del Pedraforca i el Pirineu ennuvolat per l'altra. Tornem pel mateix lloc, gaudint / patint d'una neu irregular i a estones força humida.
No ha estat una ascensió memorable però  hem aconseguit eludir el mal temps i fer cim.












































Berta, Cesc, Cristian, Eva, Javi, Hèctor, Helena, Montse, Rafa, Raquel, Ricard.




 


4 comentaris:

Berta ha dit...

Molt bon cap de setmana! El millor refugi de la Cerdanya, sens dubte! Nosaltres dissabte Puigmal de Llo....que sempre porta molts bons records! Neu dureta i molt catxondeo!Muntaaaaaanyeeeeeeees!!!!!
Gràcies per poder compartir part del cap de setmana amb els airoterus....

Jaume J ha dit...

bona tria i estratègia! Cims que sempre deixem per dies com aquests, i que satisfan tant o més!

Montse S. ha dit...

Gran cap de setmana, i amb força arbres, per no perdre els bons costums... Gràcies a tots!!

jordi laparra ha dit...

Ben salvat! ziga zaga al mal temps!!! Cracks!