14 de gen. 2018

Puja i baixa al Cap de la Cometa del Forn i Roc Meler (2811) **, S3, +/- 1350mt

Sortim de BCN dissabte matí i, després de donar-li unes quantes voltes, decidim tirar cap al Roc Meler. Aparquem a una corba a 360º que la N22 fa poc després de la bifurcació per anar a Pas de la Casa, direcció Hospitalet-pres-l’Andorre. Allí ens trobem per casualitat amb alguns companys del Club Muntanyenc de Sant Cugat, amb els quals compartirem trams de la sortida. 

Agafem la vall del Riu de Sant Josep mantenint-nos inicialment a la esquerra del riu, el creuem per un petit pont a la alçada de les Bordes de la Vaca Morta i llavors pugem c cap al Cap de la Cometa del Forn. Pujada constant, traça sobre 10-15 cm de neu nova i per sota neu regelada, es va millor amb ganivetes en alguns trams mes pendents.


A partir de la meitat de la pujada el vent es molt fort, tapa les traces de seguida, així que alguns prefereixen parar a la Cometa del Forn i baixen pel camí de pujada. Uns altres seguim fins al objectiu del dia, el Roc Meler i baixem per una pala sostinguda que hi ha entre els dos pics, en alguns punts més estreta, però no exposada. Gaudim d’una bona baixada amb neu pols, tret algun tram on es molt canviant pels efectes del vent. A la tornada, després del pont, cal tornar a posar pells per 15 minuts.

Érem Lluis, Joan, Carles, Lucía, Andrea.

El vídeo del Carles:


Bones traces

6 comentaris:

Pep ha dit...

Un bon descens malgrat el vent, felicitats!

Jaume J ha dit...

Renoi quin vent! Bon vídeo Carles, es veu un descens maco!

Carles Perera ha dit...

Bona piulada Andrea i gràcies per ser tan tossut contra el vent! Mai enrrera!

jordi laparra ha dit...

Molt content de la vostra trobada amb els del Muntanyenc!
bon vídeo Carles! bon descens i vent deunidó!!!! un plaer veure baixar l'Andrea!!!!!

Ernest ha dit...

Sóc dels de Sant Cugat que vam coincidir. Val a dir que davant del vent, el nostre grup va recular. Vosaltres no... feina molt vent. Aquest cim val per 2. Content de la trobada ;-)

Berta ha dit...

Quin gustasso de baixada!!!!! Vull anar-hi!!!el record que tinc del roc melé és mooolt diferent! Xulo el vídeo i la música, Carles!!!!