2 de gen. 2018

Cap d'any a les valls de Boí

Hem tingut una petita treva entre les nevades i les fortes ventades de Nadal i dies posteriors i el petit front de cap d'any amb precipitacions d'aigua fins a cotes altes, augment de les temperatures i noves ventades de ponent. Hem pogut fer algunes activitats interessants per la zona. Des de els cims vistes impressionants amb l'omnipresent Aneto ben aprop.

Dues sortides per la vall de Sant Martí remuntant la vall en direcció al Port de Rus i dues sortides des de la base de la estació d'esquí e Boí-Taüll aprofitant que la zona de Collbirrós esta tancada per al alpí. Les condicions son en general molt justetes de neu amb carenes i cims molt ventats, sense gens de neu, hi ha acumulacions a les valls i en especial als vessants sud i sud est.

Ho hem pogut guarnir amb bons sopars al Plató de Barruera, a la Pizzeria Cassos de Boí i amb algunes bones birres al Tribulosi de Taüll. Les passejades pels pobles de Durro, Taüll i Barruera  a la llum de la superlluna i el sopar delicatessen de cap d'any i es campanades i la festa amb la família i amics d'en Josep han estat un bon preludi pel 2018!



29/12 Vall de Sant Martí fins a cota 2500  750m+ intensa nevada i entrada de fort vent i poca visibilitat que ens fa renunciar a allargar l'excursió cap a Port de Rus i el Tossal de Rus.






30/12 Estació Boí-Taüll: Bony de la Redona (2628m) i Tossal de Raspa Roies(2757m) 900m+ F S2 pugem pel barranc de Collbirrós per la pista tancada de la estació i traçant pel llom est de la Redona i després de fer el descens pel mateix llom amb neu dura, remuntem el Raspa Roies, el punt mes alt de la estació de Boí Taüll. Descens per la pista parcialment trepitjada.













31/12 Vall de Sant Martí: Castell de Rus (2779m) 1200m+ BE S3 Tornem a la Vall de Sant Martí per intentar fer el pic de l'Estanyet o el Castell de Rus. Des de el cim del Raspa Roies es veia una linea continua de neu a la canal entre els dos cims i cap allà que hi anem. Cap problema fins al peu de la canal remuntant la vall per el seu costat esquerra en direcció al port de Rus. La canal es força dreta i a la part central hi ha un estretament que hem de superar amb grampons per la neu dura i el pendent. Un cop superat aquest tram tornem a calçar esquis i ganivetes i tracem en direcció al replà superior cap al Castell de Rus, fins al coll amb esquis als peus i fem el cim amb un curt tram a peu. El Pic de l'Estanyet el descartem per manca de continuïtat de neu a la part alta. El descens el fem seguint el mateix camí de pujada amb neu dura i enllaçant els girs per superar la canal i desprès amb neu pols en els trams del pla i a les zones de la vall i el bosc.





01/18 Estació de Boí-Taüll: Tossal de Raspa Roies (2757m) i Bony de la Pala Ginebrell (2315m) 1100 m+ repetim la pujada directa fins a Raspa Roies per Collbirrós pujant i baixant per la pista tancada i fem el petit cim del Ginebrell traçant des de el primer aparcament de la estació aprofitant una congesta de neu amb fort pendent. Descens per la pista vermella del Ginebrell amb neu dura trepitjada i un tram de bumps final divertit.
 





Josep, Carmela i Jordi
Molt bon any!
Bones traces el 2018!

3 comentaris:

Berta ha dit...

Igualment, bona entrada......i taaaaant!

Jaume J ha dit...

Esncara s'ha aguantat, pintava pitjor. Bon any també!

Pep ha dit...

Bones fotos, un bon lloc per fer el canvi d’any!!