8 de març 2017

Sortida Cicle Sorteny - 4 i 5 Març 2017

Cap de setmana amb la 5a sortida de Cicle de la Secció d'Esquí del CEG. Com la resta de sortides de la secció, omplim i som 14 els esquiadors que ens desplacem fins a Andorra per intentar fer Pic del Thomasset i Pic de la Serrera.

Durant tota la setmana ja es preveia que el temps no seria ideal però cap allà que anem.

La nit de dissabte, arribem al refugi 9 dels 14, fent sopar el sopar a les 21:30h, bastant mes tard de les 20h que ens havien dit. Un cop sopats, ens anem a dormir veient com les previsions es compleixin i van caient fins a 40cm de neu nova a la porta del refugi.


Dissabte 4 de Març 2017: Refugi Sorteny - Pic Serrera (2.912m) - Turó del Forn (2.694m): +1.520m 14,6 km F, **, S3

Un cop esmorzats, els 9 que estem al refugi decidim sortir a les 9:15h cap al Serrera donat que els 5 que faltaven no arribaven fins a les 11 tocades. D'aquesta manera es fan dos grups, el primer que farà el Serrera i alguns l'avantcim del Turó del Forn (2.550m), i els que pujaven dissabte directament el Turó del Forn.

Seguim la vall de Sorteny amb un paisatge espectacular.





L'itinerari es el clàssic fins que arribem a la pala SO que ens portaria al coll i posteriorment al cim. Per les acumulacions de neu del cim, decidim encarar l'ascens de forma mes progressiva per la banda sud per fer cim des del SE. A 100 metres del cim, donat que som un grup de 14 i les condicions son de 40cm de neu nova a sobre de gel i herba (el dia d'abans no hi havia neu), el grup decideix no fer l'ascens i només el fan en Andrea i el Carles.


La baixada es fa pel mateix itinerari d'ascens gaudins de bona neu al principi i cada vegada una neu mes humida i pesada.






Diumenge 5 de Març 2017: Parquing Vall de Sorteny - Portella de Besalí (2.504m) +/- 820m; 9,6 km F, *, S2

Amb tot el grup unit, baixem del refugi fins al pàrquing i encarem la pujada per la vall de Rialb a veure el temps que ens anem trobant, donat que neva i les condicions no sembla que hagin de millorar.


Parada al refugi de Rialb i continuem cap a la portella de Besalí.



Justa arribar a la Portella, ratxes de vent molt fort en fan fer el canvi de pells ràpidament i cap a baix que anem. Tenim molt bona baixada i la part del bosc ens resulta molt divertida.


Bona colla ens hem ajuntat: l'Imanol, el Marc, el Cristian, el Carles, l'Andrea, la Lucia, l'Elena, el Javier, l'Angels, la Miriam, el Norbert, l'Arnau, la Visi i l'Agus

Bones traces!

Visi i Agus

7 comentaris:

Jaume J ha dit...

Obrir tráça de dos pams ja compença sortir! proposo afegir talls de so a les piulade sper escoltar com s'obre traça, com llisquen els esquís, mmmm!

Berta ha dit...

Quina nevada més maca que us va caure!!!! Pena que el temps no acabés d'acompanyar, però vau fer feina!!!! Música molt xula, la del vídeo!

Pep ha dit...

Sempre fa il·lusió que nevi d'aquesta manera! Felicitats per saber gaudir de "les adversitats", com estava el bosc!!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Imanol ha dit...

Grande Agus!! ... i Visi ;-)
Gràcies per tot.

Gabri ha dit...

Gran nevada i gran sortida que us veu fotre. See you soon!
Enhorabona!!!!

Mercè B. ha dit...

Caraaai, brutal le neu! Quina sort, el recorregut era preciós a més a més! felicitats!