27 de març 2017

Cim de La Carabassa (2738m)

Desnivell +-1100m
Horari 5h 15
Dificultat S2 (S3 al bosc)

Setmana mogudeta amb la meteo que ens fan avortar la sortida de cicle i travessa Alta ruta Panticosa – Wallon, ho deixem per un altra ocassió. Per sort el diumenge te bona previsió i decidim pujar al refu de la Molina per aprofitar diumenge la neu que ha caigut per aquesta llevantada.

Ens decidim per un dels cims difícils de trobar en bones condicions, la Carabassa des de Meranges – Girul. Passem Meranges i continuem fins a Girul, allà agafem la carretera asfaltada però avui mig glaçada que puja cap a Malniu. De seguida, en un revolt molt marcat deixem els cotxes i ja veiem cap l’oest el nostre destí.


Creuem el pont sobre el Riu Duran i ens enfilem en el dens Bosc de Sequers. Anem flanquejant cap el sud creuant varius torrents. Aquí el bosc és dens i costerut, fins que trobem una pista que puja des de Meranges i que aprofitem una estona fins entrar al Bosc de Meranges amb força neu nova (30cm) i per un bosc més esclarissat fins una cabana a on agafem forces. El sol aquest tros pica de valent.Continuem cap al Oest, cada cop la neu guanya terreny però les boires i el vent també, així anem fent fins sortir a cota 2550 al llom de la Serra de Comaerma on girem a Nord fins arribar al cim de La Carabassa, on malgrat el sol torna a fer-nos companyia, el fort vent i el fred ens dificulten gaudir d’un dia preciós.La baixada la fem pel llom de pujada fins la cota 2500 on decidim baixar directes per unes pales a la esquerra de les traces de pujada buscant la millor neu, que la trobem pols o pols ventada segons la orientació, una mica canviant però que la gaudim de ple.


Ja més abaix recuperem la traça de pujada per una neu més humida fins que arribem als cotxes ben satisfets,.. bé, amb algun petit ensurt..

Rematem la jornada a Cal Joan de Meranges on els peus de porc, el trinxat o el xai a la brasa ens fan recuperar i de quina manera les forces!

Hem participar avui Laia, Toni, Javi, Manel, Ricard, Agus, i Carles

Bones Traces!

5 comentaris:

Anna Mesalles ha dit...

Diumenge ben aprofitat!!
Sí senyors, enhorabona

Pep ha dit...

Fa Il·lusió tenir una Carabassa després d'un bon examen, felicitats!!

Jaume J ha dit...

La Cerdanya feia goig, esperem vídeo!

Agusti Garcia ha dit...

Genial la sortida!

Mercè Benet ha dit...

Quin privilegi poder fer aquesta part del Pirineu! felicitats, ...vigileu els arbres!