2 de febr. 2015

Primer cap de setmana del Curs d'Esqui de Muntanya - Promoció 2015 - 31Gener/1Febrer - Masella/Eyne

S’ha fet de pregar però per fi està aquí la futura promoció d’esquiadors de muntanya del CEG (els que aguantin... :DD)!
Després de dues classes teòriques que incloïen preparació de material i meteorologia ha arribat el primer cap de setmana de sortida. Després d'un parell de dies de nevada intensa, les previsions pel cap de setmana eren molt dolentes (The Winter is here!). Es preveia fred intens, precipitacions i forts vents. De totes maneres, com és difícil que el temps a la muntanya sigui perfecte i no tenim elecció, preferim no pensar-hi.
Molts dels alumnes ens dirigim al refugi del club a La Molina el divendres a la nit, i ens posem a sopar i riure entre birres i ‘números 5’. Aquella nit anem a dormir bastant tard, estem molt emocionats fent per primera vegada les motxilles i xerrant amb els companys.

Al matí ens aixequem d’hora perquè intuïm que fins que sortim tot serà caòtic: em falten piles! no he ajustat bé els grampons a les botes! com funciona aquesta arva??
A les 8:30h arriben la resta de companys. Som 17 alumnes i 5 monitors.
Mentre ens dirigim al remuntador de Coma Oriola a la Masella veiem que el dia comença a clarejar. Hem d’agrair el fet que hagin caigut uns quants centímetres de neu nova. Al final sembla que el temps no serà tant dolent! Fem unes primeres comprovacions amb les arves i uns curts exercicis amb els esquis en pla: mantenir l’equilibri, fer la passa de patinador... Malgrat tot tenim les mans i els peus completament glaçats!
Tot seguit ens posem les pells (molts per primera vegada) i fem 4 grups. Comencem a pujar per una pala amb neu nova (encara que trepitjada per algun esquiador). Anem fent esses, practicant voltes Maria, intentant controlar la respiració, coordinant les nostres passes amb els pals... Pugem fins que arribem a una canal força estreta d’una inclinació d’uns 25-30 graus. La pendent fa que sigui molt més difícil fer la volta Maria (o Maruja), en especial a la banda més gelada de la canal. El terreny es posa difícil i el Xavi ens fa fer una pràctica de grampons. Esquis a la esquena i cap a dalt. Fem uns 30 minuts de progressió pel tram de pala final i resseguint el llom, arribem fins la pista sense fer cim. Se’ns ha fet força tard! Traiem pells i ens preparem per la baixada. Després d’una breu prova de nivell ens divideixen en dos grups i fem alguns exercicis tot baixant. El primer dia sobre la neu ha estat força cansat, acabem a les 17h i encara ens queda la part teòrica del dia!
A les 19h el Xavi ens fa una presentació de gestió del risc, nivologia i allaus al refugi de la UEC, i després sopem a les 21:30h al mateix refugi. Ens anem tots a dormir abans de les 12, ningú s’endarrereix gaire ja que estem molt cansats. A les 7 del matí toca despertar-se i la previsió del temps fa intuir que serà un dia dur.

Ens aixequem amb La Molina totalment nevada i ens dirigim a Eyne, on tornem a caminar a prop de les pistes d’esquí. Neva i neva amb ganes sense aturar-se. 

Aquest cop el paisatge és completament diferent: ens endinsem pel bosc. El gruix de neu és molt gran i els arbres es veuen espectaculars coberts de neu. Tornem a estar separats en dos grups i ens aturem en punts diferents del bosc per fer pràctiques amb l’arva i recerca fina, i fem un tall a la neu per veure la seva tipologia i transformacions (uns 60cms de neu nova). Pugem una mica més i comencem a baixar cap a les 14:30h, ja pensant tots en el dinar.

El grup del Jaume i del Fernando baixem per pista, la neu és pols i la gaudim molt en una baixada que es fa molt curta després de tant pujar. El grup del Xavi i el Ricard triga força més, han baixat pel bosc allà on la neu nova s’ha acumulat i es fa més difícil baixar (clàssica encigalada made in Ricard).


A les 16h després d’incidents diversos (cotxes sortint-se de la carretera, cadenes trencades, xoc al cotxe del Jaume inclòs..) aconseguim arribar al “gallego” de Puigcerdà i dinem un bon menú que ens ajuda a recuperar forces.

Ara ens queda continuar amb les classes teòriques, acumular experiència i aprendre dels errors comesos. Encara queden molts dies per endavant, però no podem parar de pensar en la sortida del proper cap de setmana. Bon rotllo i bones sensacions!. Ha estat un cap de setmana increïble, en el que hem descobert una activitat que ens encanta fer.


PS. Queda encara pendent el cobrament de birres pels profes ;)
Participants: Oscar S, Mercè B, Ariadna M, Miquel V, Guillem Ma, Amaia A, Ignasi S, Montse S, Rafa B, Amalia A, Elena A, Guillem Mu, Adrià B, Núria P, Gaspar S, Raquel N, Cris M. ( Angel B. t'esperem a la propera!)
Monitors: Xavi F, Ferni, Jaume J, Ricard M, Carlos M.
Cris i Carlos


9 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bon inici de curs, bona fornada d'esquiadors i esquiadores de muntanya, bones traces!!!

Núria ha dit...

Superada la por a no tenir el nivell d'esquí suficient ... tot i que soc conscient que les baixades han estat a la nostra mida.
Molt bon cap de setmana ... i genial tota aquesta neu què ens heu posat pel curs ;-)

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Eeeeei molt bona piulada no us heu deixat res.
Vaig començar el curs amb molts dubtes,respecte i moltes preguntes.
Com Núria la principal era nivell d'esquí I ho continua sent, un altre la maleïda volta Maria (això de no haver fet mai balet em preocupava ;-))
Conec a molts esquiadors de muntanya de la secció de btt del club. Gent molt dura, molt forta i amb molta resistència, jo sempre deia, vull ser com ells.
Us he tingut sempre als esquiadors de muntanya com uns frikies sempre parlant de neu pols,centímetres i nevades (realment estan parlant d'esport ;-))

Ara us començo a entendre una mica...
Bones traces,molta muntanya i molts centímetres ;-)

Ricard Martínez ha dit...

Aquest curs pinta bé !!! Força traces !!

Berta ha dit...

Molt divertida la piulada!!!! Com a tot curs......espero que gaudiu moooolt de l'ensigalada que us espera......la baixadeta pel bosc no ha estat res.......tots amb frontal oi???? Mengeu molt durant la setmana.....com si fóssiu hàmsters.....hehehe...
Amb ganes, tot és possible!!!!

miscel·lAnna ha dit...

Guaii!....
Agafeu forces que encara queda...el curset només és l'inici...després,... vindrà lo bo, traces, traces, i més traces per gaudir-les

Ànims!!!
fins aviat

Cesc ha dit...

Òscar gràcies per lo de gent molt forta, molt dura i molt resistent, però si segueixes amb nosaltres veuràs que tot era un bluff. Frikies de la neu i la muntanya, aixó sí.

Unknown ha dit...

Eeeei Cesc
Segur que es un bluff??
De moment no ho sembla un fred brutal,risc d'allaus nivell 5,hores i hores sense menjar ni beure...
Anar amb Ricard i Jaume es pitjor que fer el servei militar ;-)
Per certes dit que us començo a entendre una mica només.
Eh?? Frikies