19 de gen. 2015

Pic de La Pala de Jan 2776



Aquest diumenge hem optat per tornar a un cim que sempre ens ha deixat bon sabor de boca. Sense poder anar a la Vall d'Aran, sembla que Andorra és el que pinta millor i més després dels dos pamets de neu fresca que s'han mantingut en perfecte estat fins diumenge, gràcies a les temperatures sota zero.

M'he adormit i tinc el Carles esperant sota casa. Quan travessem la Segarra tot està ben gebrat, preludi de la rasca que farà a Andorra i no ens equivoquem (sempre sota zero) . Ens calcem els equís a quarts d'onze i seguim unes traces que ens ajuden a travessar el bosc amb facilitat, fins arribar als 2100 mts sota el Refugi dels Coms de Jan, on girem cap al Nord-est direcció al Pic de Ransol per anar a buscar l'ampla Pala SE i S que amb unes quantes llaçades ens deixa al cim. Arribem tot just quan comença a entrar el front anunciat, amb vent i molt fred.

El descens el fem baixant per la pala en direcció Sud gaudint d'allò més, fins baixar unes canals curtes que van a parar a sobre del refugi. A partir d'aquí anem en direcció Oest cap a la Costa Gran, travesaant uns quants arbres i buscant encara uns quants girs amb neu pols fins al fons dee la vall on travessarem el Riu Meners sense problema. A partir d'aquí un passeig fins al cotxe.
Sortida genial per un dia que a priori no prometia gaire.
He penjat el track al wikiloc (usuari: raimonserna)
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8694583

Desnivell acumulat pujant 900 m
Desnivell acumulat baixant: 900 m

Raimon i Carles

4 comentaris:

Berta ha dit...

m'agrada, m'agrada!!!!! no l'he fet mai i me l'apunto!!!! potser en una sortida beta? hehehehe

Pep ha dit...

Ben triat! Jo tampoc el tinc...

Felicitats per la sortida!

miscel·lAnna ha dit...

Doncs us la recomano, és un cimet molt agradable de fer

Jaume J ha dit...

Casualment era amb els nens esquiant la 'X' de granvalira que es veu al fons de la primera foto, però amb la mirada posada cap a les muntanyes verges que es veien al Nord. Dia fred d'hivern, dels que et guardes un temps al cos i et permet estar amb la muntanya més present...