24 de març 2014

Pic del Prat de Bacivers 2844 (per la Canal Alpenski)



 

Aquest cap de setmana, per a inaugurar la primavera, hem escalat una canal a la cara N del Pic del Prat de Bacivers 2844 (Conflent).

L'aproximació l'hem fet des d'Ulldeter pel Coll de la Geganta. La canal és molt fàcil i a mitja ascensió es divideix en dos ramals; nosaltres hem agafat l'esquerre (45º, amb un petit ressalt de 55º i uns passos mixtes de màxim II). La sortida surt molt a prop del cim i la branca dreta sembla esquiable amb bones condicions d'innivació, i el nivell pertinent sobre pendents de 45º!!

La canal està situada a la dreta de tot de la paret N guardada per un petit gendarme característic. En Paco Crestes diu que no la coneix: si no te nom proposem el de "Canal Alpenski", per motius obis!!

Com a material us caldrà només algun "friend" per si les condicions aconsellen algun tipus d'assegurança, la roca és sorprenentment excel·lent…

Al retorn la boira ens ha dificultat el trobar el Coll de la Geganta per a tornar al circ d'Ulldeter, un aspecte que cal tenir sempre en compte a l'hora d'afrontar aquesta vessant de la muntanya.


Bones traces !!

Isaac V i Koki G. març del 2014

1 comentari:

Traçant somnis ha dit...

Iep! Bona Canal!! Si és la mateixa que em penso, nosaltres tampoc li vam trobar nom enlloc i també la vam batejar ;-)! Alguns cops me l'he trobat amb bones condicions d'esquiar-la però m'ha faltat que em m'acabessin d'empènyer...
http://denamurjunior.blogspot.com.es/2012/03/bacivers-canal-de-la-cara-nord.html