11 de maig 2013

Pic de Font Freda 2738

***, MBEA, S4
Desnivell 900m


 El dimarts em vaig acostar però les temperatures, l'hora i tot plegat em va fer desistir, vaig provar senzillament pujar al pic per la vessant nord, però les cornises amenaçadores em van fer recular a 100m del cim. Així que amb la baixada de temperatures he enganyat a l'Andreu per que m'acompanyi avui. No vol provar d'esquiar el corredor però ja li esta bé baixar a peu. Sovint faig aquestes activitats en solitari i ves per on avui tindre un gran cameraman al costat. Així que sortim del parquing a les 8 amb neu dura desprès de les plujes de dijous que han cambiat radicalment el panorama, cap a pitjor clar.




















Ja veiem que la neu estarà perfecte pels grampons i així es, fins i tot el ressalt del mig te prou gel com per mirar bé com posem els grampons, no es podrà esquiar el resalt i la resta ja veurem. Fem cim i decidim baixar, em poso els esquis  i entro pel lateral de la canal. Neu dura, dura però el cantell agafa. Al ressalt treure esquís i tornar a posar just per sota. Molt derrapatge i pocs viratges fins a la part final .L'Andreu veu clar que la manera més rapida d'arribar al bar es amb els esquís als peus, la propera temporada toca curset. Al sortir de la canal ja la neu s'ha estovat amb la boira que s'ha mantingut per sota 2100m. Bonica sortida i bonic corredor amb trams de 40-45º. Ara per gaudir-lo millor esperar a una nevada d'aquests propers dies... o a l'any vinent.

Andreu C. i Xavi F.

Petit video a

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

al vídeo es veu la neu dureta de la baixada... crec que amb gopro, la neu pols et salta a la cara i pots baixar recte ;)

xavi f ha dit...

la propera vegada porto la gopro a veure si trobo la neu pols :-)