8 de maig 2013

Milieu(3.130 m.) i Grand Pic de Tapou(3.150 m.) - 5 de maig de 2013



Un parell de corbes amunt de la pista que des de Gavarnie puja cap a la presa d'Ossoue(1.400 m.)-Coueyla d'Eras Baques(1.800 m.)-llacs de Montferrat(2.430 m.)-pic du Milieu(3.130 m.)-Grand Pic de Tapou(3.150m.)

+1.800 m.(bici: 100 m./1,5 km.; a peu: 300 m.; esquí: 1.400 m.), 10h, S2-S3***

Després d'esmorzar a quarts de cinc de la matinada al refugi Grange de la Holle sortim amb ganes de fer una nocturna bicicletera per la vall d'Ossoue, després de diverses consultes semblava que era un bon mitjà de transport, je, je,... Negra nit, pedalem confiats, ben aviat apareix la primera allau, superable, "això ens assegura que no passarà cap cotxe", diem... de sobte les nostres migrades llums descobreixen un gegant descomunal de neu i pedres que ha decidit fer nit al bell mig de la pista, impressionant!! Com aquest en trobarem tres més, d'altres de més petits, rocs, branques,... vam veure néixer el dia ben distrets.

Quan la vall d'Ossoue s'obre apareix imponent el massís del Vignemale i ben centrat al fons albirem el Tapou tenyit de vermell, que n'és de lluny! Calcem esquís a la Coueyla d'Eras Baques(1.800 m.).


El nostre itinerari és acollidor alhora que enrevessat, és important agafar referències com el pic Rond o el pic Pointu, ambdós els voregem per la dreta. Des dels llacs de Montferrat hem d'anar a superar l'esperó NE del Petit Pic de Tapou que ens amaga una pala prou pendent que penja sobre la vall d'Ossoue, impressiona una mica. 
A partir d'aquí flors i violes fins al coll Superior que queda a l'esquerra del Tapou, des d'aquí quines vistes de les parets que defensen el pic de la Cerbillona!


Al Milieu(3.130 m.) s'arriba amb esquís als peus en 5 minuts, fins al Tapou resta una mica més per un llom de bon fer amb roca i neu.


De la baixada que us he de dir, creme de la creme primaveral, matinar té premi!


De tornada haurem de fer alguna petita remuntada, una d'elles amb pells. Arribem al cotxe encara amb salivera dels paisatges viscuts i impressionats per les allaus que de ben segur faran dificil obrir la pista a curt termini i amb ganes de fer d'altres cims de la zona quan la pista sigui més ciclable!



Per molt poc no coincidim amb la colla del Somont que han viscut una experiència semblant.

Bones traces de primavera!

Oriol i Pep

9 comentaris:

francesc ha dit...

Enhorabona per la sortida!
Em sembla haver vist que vau fotografiar el Taillon.... jo hi era pujant per la clàssica cara nord aquest mateix dimenge!

Montse ha dit...

Pep, Oriol, enhorabona valents per tot el cap de setmana, activitat de molta força i amb una gran recompensa!

Quina sort, els núvols van respectar molt més el Pirineu Atlàntic.

Jo tinc la bici apunt per qui vulgui fer més bici-esquí. Encara no m'he estrenat en aquesta modalitat i aquest any és ideal. Qui s'anima?!?!

miscel·lAnna ha dit...

activitat intensa, aquest cap de setmana, felicitts, bones sortides

una forta abraçada

Pep ha dit...

Francesc,
Efectivament és el Taillon i es veia esplèndid, segur que vas gaudir d'un bon dia per fer la cara N.

Montse,
Quan vulguis,t'asseguro que el bici-esqui amb bones condicions enganxa i mooolt, després d'un bon descens d'esquí fer una estona de bicicleta és d'aquells plaers de la vida que s'han d'experimentar.

Respecte a la possibilitat de baixar per la cara N. del Lustou: del llac de Lustou avall sembla allavòs,potser es podria sortir anant cap als llacs de Miares i baixar al llac de Sarrouyés, en tot cas territori molt complex. Per allà sembla interessant fer el pic d'Arrouyette: http://m.camptocamp.org/routes/49208/fr/pic-d-estos-pic-d-arrouyette-depuis-val-louron

Jaume J ha dit...

Pep, el que comentes del descens N de Lustou cap a Sarrouyes, tens raó que de Miares a Sarrouyes és penjadot. Vam pujar al Sarrouyes des de Val Louron l'any passat i pots veure el Arrouyette (preciós!) al min 1.25 del vídeo. També he penjat una foto del Arrouyette pujant al Sarrouyes, i una des del Sarrouyes que crec que és la cara N del Lustou i la cresta d'accés, però ja m'ho confirmaràs...
http://cegesqui.blogspot.com/2012/04/per-terres-de-cangurs-ii-5-9042012.html

Tossa Pelada ha dit...

Molt bones activitats Pep, estàs fort com un senglar!!!
Jo també hauré de provar aquest mixte neu i btt

Oriol Guasch ha dit...

La vall que davalla de la nord del Lustou és absolutament desaconsellable per les allaus.
El pic d'Arrouyette és molt atractiu però té un tram final de cresta que crec que l'ha de complicar bastant.

Samuel ha dit...

Felicitats Pep!

Estàs "on fire", molt bones sortides i no només aquesta última, també la penúltima i l'avantpenúltima...!!!

Estàs brodant el final de temporada!

Pep ha dit...

Jaume,

Que bones les imatges del Lustou i de l'Arrouyette, impressionant! Per començar a gaudir ja des del sofà mateix...Quina perspectiva tan maca d'aquests cims! Nou objectiu ;-)