12 de maig 2013

Pic de Bassiets i Norís 11 i 12 de maig

Baixada de temperatures ideal per anar al Pallars Sobirà i aprofitar la neu que encara és present a les valls obagues.

Dissabte 11 de maig Bassiets 2760
+/- 900m 
F+/S3
Neu primavera dura i transformada

El Bassiets forma part del cordal de muntanyes entre el Port de Cabús i el Pic de Salòria, el cim no té la forma de pic del seus veïns i és accessible per la vall de Tor, per una vall ampla i accessible, orientada completament al Nord.

L'accés el farem per la pista que puja de Tor cap al Port de Cabús, fins al punt on la pista arriba al barranc de Borgs i en creua el riu tot fent un revolt molt marcat (1860m). Seguirem la vall en direcció sud mantenint-nos al marge dret del riu. Entre 2300 i 2500m la vall és planera i ens permet accedir sense dificultat a les pales, una mica dretes, que ens porten a la carena i el cim. És possible que haguem de superar la cornisa de la carena.





Diumenge 12 de maig Norís 2820
+/-1100m
F+/S3
Neu primavera dura i transformada


Pic de Norís per l'estany d'Aixeus (ja descrit a Cegesquí) L'accés per la pista de la vall d'Aixeus és obert fins 1720m, punt on hem deixat els vehicles. Una congesta de neu a la pista ens ha permés esquiar de tornada fins els mateixos vehicle.

Carlos M, Lluís F, Júlia R, Jesús C i Ricard M

Bones traces

6 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bassiets... m'ho acabo de mirar al visir3. Interessant, molt interessant!

Pep ha dit...

El Bassiets encara el tinc pendent des de l'escapada bici-esquiadora al Salòria... Me l'apunto, un dia caurà ;-)

Gràcies Ricard!

miscel·lAnna ha dit...

el Noris fa temps que no l'he fet i el Besseits, també em falta... anirem allargant la llista de pendents
felicitats!!!

txusso ha dit...

Una sortida tan bona que convida a penjar els esquís fins la temporada vinent i acabar amb moooooolt bon gust de boca. Merci pel plan i a seguir!

Júlia ha dit...

Un finde espectacular! Mil gràcies per organitzar-lo, Ricard! Jo he batut tots els meus rècords i tinc pila carregada per aguantar fins l'anyq ue ve!

Encara que avui penso que llàstima que a Barcelona no faci prou fred per pujar a Montjuïc a l'alba abans de treballar... ;)

PJ ha dit...

Quina gràcia! Les traces que surten a a la foto de la pala final del Norís són nostres. Hi vam pujar el dissabte. Una mica més i ens hi trobem. El diumenge però, estàvem al Campirme anb neu igual de bona i fins a sota mateix del refugi de la Pleta del Prat, llevat d'algunes plaques d'herba.