25 de maig 2013

Aneto 3404m per l'Estasen, des de Cabana de Pescadors 25/05/2013

Aneto pel davant i pel darrera!

i es que per l'altra costat hem coincidit amb Carles i Montse, mentre que la volta des de Ballibierna hi hem anat Jordi, Manel, Ricard i Jaume.

Gran dia d'esquí-alpinisme! Divendres pugem amb taxi a la cabana de Pescadors 1950m (realment agosarat sinó s'hi puja en 4x4) amb l'objectiu clar pel dissabte. A quarts de 7 enfilem la vall de Corones, a peu fins la pleta de Corones (2200m, 1h). Des d'aquest punt, la quantitat de neu que hi ha és més pròpia de març que de finals de maig.


Per pales dretes i gelades (ganivetes o grampons) remuntem cap als llacs de Corones de més amunt. El tubet entre el segon (2600m) i el tercer (2715m) és molt bonic i serà una delícia a la baixada.


Pugem per l'Estasen.


i després a l'Aneto.


Continuem pel pas de Mahoma i esquiem fins al Coll de Corones, on cal desgrimpar 10m per després desfer el camí de pujada per una neu que està al punt, ha transformat molt poc. Gran dia!


+/- 1450m; S3, PD+/D, ***; 6 a 8h. Condicions del corredor Estasen: avui, a l'hora que hi hem entrat (just hi començava a tocar el sol) neu dura. La sortida, tant la central com la de l'esquerra està gelada, però no presenta cornisa o resalt més dret. De la sortida al cim, avui estava mixte, amb força neu i entretingut. El coll de  Corones es desgrimpa bé, amb bones preses. Neu dura en l'ascens i al punt en el descens. Avui millor meteo a Sud, que pel darrera amb boires i nuvolades. Dia fred i ventós.

Bones traces!!!

2 comentaris:

Jordi G ha dit...

Gran dia d'esquí-alpinisme? Grandiós!

Manel C. ha dit...

No sembla tan dret a les fotos......Després de pringar tota la Canal Estasen, pensava estalviar-me el Pas de Mahoma, pero no. Mira per on, haviem de creuar-lo per baixar pel Coll de Corones..... Bé, será facil, pero tampoc, el coll de Corones s'ha de desgrimpar.... No aprendré mai, m'he de mirar els mapes..... o no?