23 d’abr. 2013

PIC DEL CAMBRA D’ASE

PIC DEL CAMBRA D’ASE (2.750 m.) 
Dissabte 20 abril 2013. Integrants: Roser, Fina i Carles
Dificultat: S2 
Desnivell acumulat: +-1.300 m. 
Neu: pols/primavera Climatologia : sol i vent 
Cartografia: Bourg-Madame Mont-Louis, 2250 ET, TOP 25

 
 Canviem de plans a les 8.15 h a l’estació de Formigueres quan veiem el mal temps que fa: neva, fa rufa i un vent gèlid que ja ens fa preveure que no és un bon dia per gaudir de la Vall de Galba. Anem a buscar el bon temps i el sol. Ens decidim per el Circ i el Pic del Cambra d’Ase on estarem més arrecerats. Comencem a les 9 del matí des del pàrquing de l’estació d’esquí de Sant Pierre dels Forcats (1.650 m.) que, malgrat estar ja tancada, presenta una bona innivació excepte a les parts més baixes d’algunes pistes i podrem gaudir dels quatre dits de neu nova que han caigut durant la nit.
 
Enfilem per la pista que passa per sota el telesquí del Riu fins al pla de Cambre d’Ase, 1.939 m. Aquí continuem pujant per el costat del teleski du Plat per anar a buscar un camí, que no veiem, i accedir a l’altra banda de l’estació. Hem fet + 200m de desnivell que haurem de baixar (trobem pedres) fins al pla de Cambra d’Ase i a buscar la pista Font Frede que ens portarà fins a dalt de tot de l’estació, amb bona neu i preveient una bona baixada. Fem una petita aturada per menjar una mica i ens fiquem dins una ‘cabana’ de pisters amb unes vistes impressionants de la Cerdanya: neu a tots els cims i molta verdor a la plana.  
Decidim continuar i enfilem per la carena amb una mica de vent i fred, però que deixa fer, cap el Cim del Ras. Un cop passat aquest tram, deixem els esquís, continuem a peu cap a la carena que ens ha de dur al cim. Hi ha una bona traça i gaudim d’aquest circ i de les seves vistes.  
 Tot i així, optem per posar-nos els crampons i el piolet i després de 30 minuts, aproximadament, arribem al cim del Cambre d’Aze, 2.750 m., sols. Pel camí ens retrobem amb coneguts i amb tres persones que han pujat per la canal ‘Gigoló’ fent-nos saber que s’ha trobat una neu excepcional. Retornem per la carena fins al lloc on hem deixat els esquís i baixem fins al començament de les pistes anant en compte amb alguna pedra que ens trobem. Un cop a les pistes baixem i aprofitem la neu nova que ha caigut i disfrutem del dia, de les vistes, del paisatge, de la jornada en general i de la companyia.



Arribem al pàrquing a les 15.20 minuts i ens surten +- 1.300 m.
Una bona matinal.

2 comentaris:

Pep ha dit...

Bona sortida i prop de casa,...aquest el tinc encara pendent¡

Felicitats¡

Ricard Martínez ha dit...

Caram, què torna l'hivern ?

Molt bé !!