24 d’abr. 2013

Brazatos

Pic de Brazatos Oriental 2719m +/- 1100m de desnivell, F+ (PD per accedir al cim), neu primavera dura i transformada de 2400 en avall.

Diumenge 21 d'abril del 2013  Pep L, Sergi B i Ricard M


El cordal dels cims de Brazatos, Bacias i Batanes forma una carena divisòria a l'Oest de la vall de Panticosa que la separa del Valle de Ara. La seva orientació fa que la neu es conservi prou bé i el paisatge variat amable i, de vegades esquerp, convida a passejar-se amb esquís. Això si, no és una zona per deixar-se els grampons i el piolet. 

Ha estat una nit freda a Panticosa (-4º) i les condicions de neu són molt bones, el dia surt assolellat però fresc, no sentim a les Marmotes piular, deu ser que amb tanta neu s'han confós i encara no s'han despertat. Els Isards campen a l'entorn.



Sortim amb les primeres clarors del dia seguint l'itinerari del GR que puja fins els estanys de Brazatos i el Puerto Viejo. Amb esquís és recomanable abandonar el GR després de les primeres llaçades deprès de Baños de Panticosa, fent una diagonal pel bosc fins coincidir amb el Barranco de Brazato, el qual seguirem amunt.

Aquest itinerari ens permet situar-nos per sobre dels estanys, sense haver de travessar-los. Té un petit inconvenient en forma de dos trams una mica drets que, si estan gelats, presenten alguna dificultat.

Ja ubicats al circ de Brazato escollim el millor itinerari per pujar fins el coll, al qual arribem amb els grampons i el piolet superant un pendent d'uns 200m. Un petit flanqueig de roca i posterior tram empinat amb neu ens porten al cim (PD).

El descens el fem directe des del coll (neu molt dura), la neu va millorant de qualitat a mesura que baixem i arribem amb els esquís als peus al Balneario (encara que sembli que no...).

De retorn recollim les famoses magdalenes de Monrepós !!

Bones traces !!

4 comentaris:

Pep ha dit...

A part de les magdalenes, ja no en queda cap per casa, i del bon descens del Brazato, és recomanable visitar el monument a en Jaume J. a una plaça de Panticosa. El monument és obra d'un col·laborador del Wax London Museum que després de llargues hores de treball ha aconseguit una semblança increïble. La passió per l'esquí d'en Jaume ja és coneguda, la difusió a nivell internacional dels seus vídeos han fet la resta ;-)

Jaume J ha dit...

Pep, o les magdalenes estaven "infusionades" o arrossegues "mal d'altura" del MB!
Abraçades i abrazatos!

Ernest ha dit...

Haurem d'anar a Panticosa a retre homenatge al monument del Jaume. Ja havia sentit a parlar, però pensava que era una llegenda. Són uns K2 els que porta penjats a l'espatlla?
Molt bona l'activitat!!
La carretera d'accés a Panticosa cap problema, oi?
:-)

miscel·lAnna ha dit...

Ja deia jo que em sonava i no sabia qui...
gràcies Pep per refrescar la memòria
ah! i felicitats per la sortida a tots 3