25 de gen. 2013

Honteyde (1912m) i Cap de la Lit (1970m)

Vallée d'Oueil, Luishonès, 25 de gener de 2013
 +/-1000m, 5/6h, *, S2, Carles i Sara (taló lliure)

Muntanyes de Val Louron i Val d'Aure després de les nevades
Primer gran dia radiant des de l'inici del episodi de nevades que ens ha regalat aquest gener. Amb la gran quantitat de neu caiguda a totes les cotes, és el moment de fer aquells itineris modestos de "petita" muntanya que costa trobar en condicions òptimes. Pensem en les muntanyes del nord de Luishon, dòcils i arrodonides, amb moltes opcions de bon esquí sense comprometre's més del compte quan hi ha un perill 4. No m'imagino millor opció, i l'encertem de ple. Hi arribem amb un cel blau espectacular i amb la carretera amb prou feines neta. A la bona hora.

Des de Cirès (1250m) enfilem el vessant obac per una pista que atravessa el bosc d'avets imposants en direcció a la cabana de Cirès (1647m), on el bosc s'esclarissa definitivament. Guanyem alçada cap al sud-est fins enfilar el llom de la Serre de Salie. Aviat arribem al primer cim, el Honteyde (1912m), que més que un cim és una gran plana. Gaudim de les vistes una bona estona. Pireneus de vetits de gala.

Xino-xano resseguim el llom, els plans i els colls fins al Cap de la Lit (1970m) tot fent-la petar. Treiem pells i fem el descens est per terreny gentil cap al límit de l'abetosa. Encara posarem pells un parell de cops, per tornar a pujar a la cabana i la Serra de Salie i fer uns quans girs més. La darrera pujada és per guanyar alçada abans de llençar-nos bosc avall per màxima pendent per tornar cap al poble de Cirès.

Cirès (1250m)
el bosc es va esclarissant

El Mont Né (2147m) amb el port de Balès a l'est
Cap de la Lit (1970m) i vessant est, el del nostre descens
Sommet d'Antenac (1990m) al fons (foto Sara)
Terreny simple sota el coll
Caubous i la Vallée d'Oueil (foto Sara)
Crosta infumable (foto Sara)
Bosc de fades
 
Les espatules ben amples!
Bones traces de gener.

Carles


2 comentaris:

Jaume J ha dit...

bufffff! increible, m'encanten aquestes sortides tant hivernals: quina llum i quina neu. Felicitats i gràcies per compartir-ho amb els de la ciutat!

Berta ha dit...

que guapo!!!!!