13 de maig 2012

Pic de la Cabaneta i Roc Melé


Gairebé al final de la temporada d'esquí, hem aprofitat la darrera oportunitat de fer una ascensió a Andorra. Hem arribat en cotxe fins al final de la carretereta de la Vall d'Incles i hem iniciat l'ascensió amb els esquís a l'esquena, ja que la neu no arribava tan avall. Ben aviat, però, ens hem pogut calçar els esquís i seguir l'ascensió amb més comoditat. La neu primavera estava força compactada i en bones condicions; a més el pendent és suau i regular de manera que l'ascensió ha estat fàcil i ben aviat hem arribat al primer cim de la Jornada, la Tossa del Cap del Siscaró (2.818 m). És un cim una mica indefinit; hi havia tres fites i no sabíem quina marcava el punt més alt però hem optat per la fita més gran per fer les fotos de rigor. Hem seguit en direcció a segon cim de la jornada, el Pic de la Cabaneta (2.818 m), on hem arribat en poc temps seguint una carena amb vistes panoràmiques a banda i banda. Al cim de la Cabaneta ens hem aturat una estona contemplant el panorama, que era molt extens. Estava previst acabar aquí les ascensions però la visió propera del Roc Melé i la proposta d'en Luis que no havia vingut amb nosaltres quan vam fer aquest cim des de l'altra banda l'any 2006, ens han decidit a allargar una mica més l'excursió arribant al Roc Melé (2.816 m). Quatre fotos de cim i retorn pel mateix camí. Hem seguit la carena fins a la Tossa del Cap del Siscaró des d'on hem iniciat el descens esquiant. La neu estava força bé i ha estat una bona baixada tot i que a la part final la falta de neu ens ha complicat una mica les coses. Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També hem fet una pel·lícula, que podeu veure aquí: 


DICTAMEN PERICIAL TOPOGRÀFIC: Els mapes i guies de la zona presenten contradiccions geogràfiques que convé aclarir. A la guia d'esquí de muntanya que inspira les nostres ascensions i a diversos llocs d'internet se situa el Pic de la Cabaneta en el lloc on el mapa de l'editorial Alpina situa la Tossa del Cap del Siscaró. Per acabar-ho de complicar, el mapa de l'IGN francès fa el mateix però marca un cim 30 metres més alt entre el Roc Melé i el pressumpte pic de la Cabaneta. Nosaltres avui hem estudiat el tema sobre el terreny amb el GPS a la mà i hem comprovat que no existeix la cota 2.847 del mapa francès. Hem arribat a la conclusió que la versió de l'editorial Alpina és la més correcta, ja que els dos cims que marca - Tossa del Cap del Siscaró i Pic de la Cabaneta- són de la mateixa altura i el cim marcat com a Pic de la Cabaneta és una mica més individualitzat, tot i que, de fet, els dos són bonys d'una mateixa carena.

2 comentaris:

Berta ha dit...

quina sorpresa veure tanta neu!!! i això és del divendres, oi??? no hem tingut pas tanta sort aquest cap de setmana....ara faig la piulada :)

Blog de Muntanya ha dit...

Sí, és del divendres. Hi havia força neu encara que s'estava fonent per moments. A la baixada hi havia aigua corrent per tot arreu. No crec que es pugui esquiar gaire més....