16 de maig 2012

el vídeo dels dimecres... Aran In Pena

El teaser d'avui està molt ben fet. Edició perfecte, imatges espectaculars, esquiadors excel·lents, risc màxim (massa potser? ), patrocinadors de renom, prop de 9.000 visualitzacions, 70 "likes" i 0 "dislikes" a youtube... FELICITATS.
Però en els "ingredients" o leimotiv del vídeo (aventura, emoció, reflexió, destresa, superació), havent-hi patrocinadors institucionals, hi trobo a faltar natura, medi, sostenibilitat i potser hi està de més algun mitjà: si aquest hivern heu traçat per l'Aran potser haureu vist o us haurà destorbat el soroll de l'ocellot de ferro verd que surt al minut 0:56 i més endavant.

L'Aran no és Canadà ni els Pirineus les Rocalloses, i molts ens preguntem si una activitat com l'heliesquí (o les motos de neu) és sostenible a les nostres muntanyes, o si és el principi del final. El debat ja es va obrir fa mesos a rocaineu, i aquí ho deixó per qui hi vulgui dir alguna cosa més o per que ho recordem quan d'una pala que tracem en vegem baixar alguna cosa del no res. Res.

(si fent activitat us heu trobat amb aquests ocellots de ferro i teniu fotos, a la secció d'esquí del CEG en busquem, i si voleu ens les podeu fer arribar a esquí@cegracia.cat Gràcies!)

4 comentaris:

Berta ha dit...

i tant que fa pena!!!! no sé si s'hi pot fer res, si l'Aran es vol vendre d'aquesta manera.....

Montse ha dit...

L'ocellot de ferro sorollós que tant de bo mai hagués colonitzat les nostres muntanyes és, malauradament, un al·licient, un reclam, una atracció per vendre la neu pols aranesa.

Aran in Edit així ho reflexa amb tot el convenciment i sense cap mena de vergonya. Quina llàstima!

Morroi ha dit...

Una llàstima!
Crec que la influència del videos i pelis que arriben de Canadà i dels USA és massa forta i i la gent darrera d'aquest projecte potser massa ...influenciable?

Morroi

Anònim ha dit...

No tot esta perdut...les coses evolucionen encara que a vegades massa lentament. M'arriven notices que desprès del video que vaig penjar en varios llocs de les motos de neu a Andorra. El Gobern Andorrà i el departament de medi ambient estan en contacte pel tema de la llei d'accès al medi natural. Molta gent es sensible a la protecció de la natura, a vegades nomès cal que se li desperti la sensibilitat. Visca l'esperit critic.

Xavif