14 de nov. 2011

Pic de Bastiments (2881 m)

Ripollés, 12 de novembre de 2011
2h15', +/-721m, S3, ***

Quina de neu que hi ha per ser al Novembre!

Sortim del parking de dalt de l'estació de Vallter (2160 m), amb neu primavera a la part baixa i remuntem les pistes fins al final (2500 m).



Enfilem la pala que mena directa al cim, és plena de traces de baixada i alguna de pujada, la neu s'ha estovat, el cantell de l'esquí de la vall s'enduu la primera capa i rellisquem lateralment de tant en tant. Guanyem l'Esquena d'Ase, nom de la carena que ve del pic de la Dona, a mida que guanyem alçada, la neu va prenent més consistència i a dalt de tot és força dura.



Just abans de tapar-se pels núvols se'ns apareix la pala SE del Pic de Bacivers d'un blanc lluent. Arribem al cim amb la visibilitat molt reduida, ulleres de ventisca i cap avall! Voliem baixar per l'itinerari de pujada però som dins el núvol i acabem a la pala SE del Bastiments, tombem a l'est i baixem per una de les pales que menen al replà del final de les pistes amb uns 30º de pendent màxim. Arribada al parking amb un gran somriure i sense haver ratllat les soles, visca l'esquí de tardor!

Us desitjo una gran temporada, espero que la gaudim plegats...

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Bé, bé Jordi! tu neu n'hi do com ho fas tremolar tot també! i el que ens espera! m'afageixo a les ganes.

Montse ha dit...

Ei Jordi, bona primera esquiada! També desitgem gaudir d'una bona temporada i poder-la compartir!