12 de nov. 2011

Cap des Clòsos (2418m) i Tuc de Parros SO (2706m)

Val d'Aran, 12 de novembre de 2011
6h amb la calma, +/-1250m, S3, **


Vistes sobre el Mauberme

Primera sortida de la temporada i primera piulada.

Les nevades del cap setmana passat han deixat un gruix més que suficient per esquiar, però la neu és més alta del que voldríem. És inevitable carregar els esquis a l'esquena almenys fins la cota 2000m a la vall d'Aran (més alt a les solanes), i un cop claçats, buscar-se la vida una estona per enllaçar les clapes de neu fins trobar la neu contínua. Però un cop en alçada, es gaudeix de molt bon esquí, sobretot en cares sud on trobem condicions de neu primavera. Aquest matí ha fet un bon sol, bona temperatura, i la neu ha començat a transformar aviat. Però en vessant obacs s'ha conservat dura tot el dia, o crosta quan la primera capa no és portant.

Vistes les condicions, aquest matí hem pujat al Pla de Beret (1830m) per fer un itinerari conegut i ja força piulat. Passant per la cabana de Gessa, hem anat a buscar les obagues del Tuc deth Miei per fer el Cap des Clòsos (2418m) amb esquis als peus a partir de la cota 2050m. Breu descens per la cara nord, suficient per recordar el que era la neu crosta i entendre que avui hem de buscar el sol. Fem el Parros SO (2706m) per la ruta habitual i esquiem la pala SO en excel·lents condicions. Flanqueig sense problemes cap al Còth des Clòsos i remuntem de nou el Cap des Clòsos. Desfem el mateix camí fins al cotxe.


Barlonguera, Val i Tuc de Parros des del Cap des Clòsos.


Vistes des del cim i descens SO


Estanhons des Clòsos, vista cap a la Pincèla i arribada al Pla de Beret

Us desitjem una bona temporada a tots i totes.
Bones traces.

Montse i Carles

5 comentaris:

Berta ha dit...

felicitacions! quines fòtos mès polides! Mos veiram per Salardú aguesta puríssima? ;)

Jaume J ha dit...

quines ganes feu agafar! també desitjos de bona temporada i especialment de poder compartir alguna traça. Reserveu-nos plaça en alguna cabana!

ZAX ha dit...

Ieeeeeep parella, veig que ja us heu posat les piles, felicitats!!

Bones fotos!

DaniMa

Montse ha dit...

Hola, les ganes d'esquiar hi són!! Però esperem que ben aviat ens arribi precipitació del nord i tinguem neu fins el fons de la vall... A més, és més bonic "pasturar" pels prats plens de floretes a l'estiu!!

Òc Berta, ja mos trobaram pendent era Puríssima!!

Jaume, ja estem fent llista de cabanes de visitar!!

Jordi G ha dit...

El Pirineu ja tremola, Carles i Montse ataquen de nou!