23 de nov. 2011

Celebrada la II Trobada d´esquiadors de muntanya



Ahir als Lluïsos de Gràcia és va celebrar la II Trobada d’esquiadors de muntanya amb gran afluència d’esquiadors i gent de muntanya, des de gent novella que s’inicia en el món de l’esquí de muntanya fins l’autor de diverses guies d’esquí de muntanya com l´Oriol Guasch i Terré, Dr. Lanzaco, el president del CEG Francesc Sanahuja, i gent veterana, els integrants de la nova secció d’esquí del CEG us volem donar les gràcies a tots i ens anima a seguir promocionant aquest esport.




Agraïments a la Montse Bacardit predictora del centre de predicció d’allaus de la Vall d’Aran, que ens va explicar amb tot detall com és realitza el butlletí i el significat i el perquè dels símbols que hi conté.




Agraïments també al Lluís distribuïdor de Piepps per les seva gràfica explicació del que significa un ARVA d’una antena o dues i les grans diferències amb els de tres antenes, també ens va presentar un nou ARVA amb 4 antenes ja que se li afegeix a les 3 anteriors la senyal GPS amb totes les avantatges que això suposa.

En aquest punt hem de fer constància del canvi que suposen aquests nous ARVA de tres antenes que faciliten molt la recerca dels accidentats ja que marquen quants accidentats estan enterrats la distància i només s’ha de seguir la fletxa indicadora de l’aparell que ens portarà en línea recta fins a la persona enterrada, per suposat que hom ha de saber un mínim funcionament de l’aparell però la clàssica recerca en forma de creu amb aquests aparells ha passat a la història, d’aquí la importància de prendre consciència de que amb aquests aparells més sofisticats podem salvar vides més fàcilment.

La secció d’esquí té en estudi diverses ofertes de botigues especialitzades per a la compra conjunta d’aparells d´ARVA pala i sonda, independentment del model que cada esquiador esculli finalment, si esteu interessats a apuntar-vos a aquesta compra conjunta que sortirà amb un important descompte escriviu a esqui@cegracia.cat com més siguem més fàcil serà aconseguir bones condicions de compra

També és va portar a terme la presentació del 25è Cicle de sortides per a esquiadors de muntanya del CEG, amb sortides d’iniciació, travesses, estades als Alps, al Pirineu Aragonès i Francès etc... properament tindreu penjat en aquest blog aquest calendari per a la vostra consulta.





Finalment per donar per acabat el sopar es va fer un sorteig de material de samarretes i buffs del Club i un “brindis” pels 90 anys que farà el Club Excursionista de Gràcia el proper any 2012.

La secció d’esquí té en marxa nous projectes com a conferències de seguretat, el curs d’iniciació d’esquí de muntanya etc... que us anirem informant puntualment quan estiguin tancats els detalls.

Bona temporada i bones traces a tots!

4 comentaris:

Jaume J ha dit...

...amb alguns dels assistents hem comentat que hagués estat bé deixar més estona pel debat i preguntes després de les xerrades. Aquests temes donen molt de sí, i a tots ens hagués agradat dedicar-hi més temps i anar aprofundint, sense el límit d'horaris que teníem. Prenem nota per la propera! perquè hi haurà propera, gràcies!

Montse ha dit...

Eps! Moltes gràcies a la secció d'esquí del CEG per haver-me convidat a xerrar, i a tots els assistents que vàreu aguantar més de 1 hora de rotllo. Em va passar el temps volant! Però jo m'ho vaig passar molt bé i desitjo que vosaltres en traguéssiu profit.

Ara que el tema encara és fresc, qui tingui alguna pregunta, dubte, comentari i/o crítica pendent pot escriure'm per correu electrònic a m.bacardit@aran.org.

Penso que si no hi va haver prou temps per a fer debat, podem seguir discutint temes per aquesta altra via.

Salutacions a tothom des d'Aran.

miscel·lAnna ha dit...

Gràcies per la trobada, va ser molt gratificant poder retrobar-nos tots de nou va estar molt bé molt interessants les xerrades i si va ser una llàstima no poder debatre, donava de si...

Salutacions

Marina ha dit...

Llàstima no haver pogut assistir, em feia unes ganes, però quedava una mica lluny de Salamanca... A veure si hi ha una propera i no me la perdo :)
Montse, gràcies per la possibilitat de comentar dubtes, et prenc la paraula!
Bones traces!
Marina