10 d’abr. 2011

Trobada gastronòmica al massís de la Silvretta

3-9 d'abril de 2011
Fernando i set més...

"Plàcida" travessa pel massís de la Silvretta. Passem set dies a tres refugis del massís: Heidelberger, Jamtal i Wiesbadener. Hem gaudit plenament de la gastronomia local i d'alguna cosa més...

Hem fet cims ben alpins com el Piz Buin, Silvrettahorn o Austenberg N.,ben sols a dalt , primers o darrers en funció de la climatologia. Alguna boira passatgera no ens ha deixat d'altres com el Tasna o Dreiländer, fem promesa de tornar-hi, les possibilitats són infinites ¡¡

Temperatures excepcionalment altes, algú va comentar que des de l'any 1953 no es vivia una situació semblant, presagiaven una travessa complicada, finalment no ha estat així i hem trobat tota mena de neus generalment esquiables excepte el primer dia on una canoa hagués facilitat la navegació.

La travessa havia de passar pel refugi Silvretta però les altes temperatures recomanaven evitar baixar per la vall de Klostestar. El descens per la vall de Bieltal ha estat una bona descoberta amb l'opció de poder fer el Rauter N.

Resum de l'activitat: 3 d'abril Ischgl- coll de la Val Gronda (2.752 m.)-pic de la Val Gronda (2.812 m.)-pic Davo Sassè (2.792 m.)-refugi Heidelberger // 4,30 h. +500 m. 4 d'abril refugi Heidelberger-Kronen Joch (2.980 m.)-Breite Krone (3.029 m.)-refugi Jamtal // 4,15 h. +970 m. 5 d'abril refugi Jamtal-Steinmannli (2.353 m.)-Fourcla Chalaus (3.003 m.)-Austenberg N. (3.228 m.) i retorn al refugi Jamtal baixant directament a la vall de Jamtal // 7,15 h. +1.430 m. 6 d'abril refugi Jamtal-coll Ob. Ochsenschant (2.997 m.)-refugi Wiesbadener // 3,50 h. +860 m. 7 d'abril refugi Wiesbadener-Grüne Kuppe-Buinlücke (3.054 m.)-pic Buin (3.312 m.) i retorn al refugi Wiesbadener // 7 h. 1.120 m. 8 d'abril refugi Wiesbadener-Fuorcla dal Cunfim (3.043 m.)-Silvretta pass (3.003 m.)-Egghornlücke (3.047 m.)-Silvrettahorn (3.244 m.)-Grüne Kuppe (2.579 m.)-refugi Wiesbadener // 7,30 h +1.200 m. 9 d'abril refugi Wiesbadener-gelera Rauhkop i coll proper al Rauher N.-descens per la vall de Bieltal-Wirl // 4 h. +450 m. -1.250 m.









Informació complementaria: Transport: avió Barcelona-Viena-Innsbruck amb Austrian Airlines i cotxe de lloguer. A la vall aproximadament cada mitja hora hi ha un bus que comunica els diferents pobles. - El forfait de l'estació d'esquí a Galtür costa 44,50 €, 36 a partir de les 11:30 h. -Cobertura de mòbil als refugis de Heidelberger (a l'exterior) i Jamtal. -Al refugi Jamtal les sabatilles per estar al refugi s'han de comprar: 2 €. -L'assecador de botes del refugi Wiesbadener funcionen quan els hi sembla, ara al refugi trobareu dues animadores txeques molt especials: la Lucy i l'Andrea..

10 comentaris:

Jaume J ha dit...

Pep, gràcies per aquestes imatges tant refrescants! Cares conegudes i molt bons records... anem fent un forat (i estalviant) per la propera, que no me la vull perdre!

Anònim ha dit...

Gràcies Pep, ja tinc ganes de tornar-hi !
Jaume: l'any vinent no pots fallar !!
Joan Bou

miscel·lAnna ha dit...

moltíssimes Felicitats Pep & Cia
Bona travessa, bons dies, i bona companyia...
És una travessa que encara tinc pendent i espero fer-la algun any no gaire llunyà...
ara espero trobar animadors, jo...
Una forta abraçada

PIRINEO ARAGONES Y MONTAÑAS PARA PAJAROS LOCOS ha dit...

Gracias Pep ,por tu compañía y tu reportaje del viaje al paraiso de la nieve y la cerveza .

albert ha dit...

Bona travessa Pep. Veig que el genoll ha respòs i sembla que us han cuidat força bé; M'apunto això de les cheerleaders.

Xavier M ha dit...

Ostres! L'Equip canadenc barallant-se amb les neus dels Alps !

M'alegro hagueu disfrutat de la travessa

Xavier

Pep ha dit...

Xavier t'hem trobat a faltar ¡¡¡ Ja veus que el grup sap funcionar més enllà de les neus canadenques. També hem trobat a faltar el teu alemany,...a aquesta gent això de l'anglès els hi costa.

Una abraçada

roser ha dit...

Dues setmanes més tard les temperatures han baixat i hi hem trobat neu en condicions òptimes.
El què no ha canviat és l'ambient al Wiesbadener: les animadores (eslovaques) continuen al peu de canó !

Berta ha dit...

anna, jo també la tinc pendent.....deu estar bé anar d'hotelet en hotelet fent cerveses :)

miscel·lAnna ha dit...

Doncs, Berta, ja ho saps, quan vulguis...però millor la propera temporada, aquest any la tinc complerta :)),
hotelet,... cervesa... animadors... ui,ui,ui...