6 d’abr. 2011

05-04-2011: Pic de Font Blanca (2.904 m)

Avui dimarts hem fet una nova escapada per practicar l'esquí de muntanya. Hem aprofitat que era un dia laborable per anar a Andorra sense patir la massificació i el caos que dominen aquest petit país els caps de setmana. De bon matí hem arribat a la cabana del Castellar, entre el Serrat i l'estació d'esquí d'Ordino-Arcalís, punt d'inici de l'ascensió. Ens ha sorprès desagradablement la poca quantitat de neu que es veia a les muntanyes, que quinze dies abans estaven cobertes d'una generosa capa de neu. Hem iniciat l'ascensió amb els esquís a l'esquena però al cap d'uns vint minuts ja ens els hem pogut posar i hem pogut pujar amb els esquís als peus fins al cim. Feia un dia magnífic i la visibilitat era extraordinària, de manera que hem pogut gaudir d'un gran panorama, que arribava des de la Maladeta fins a la Serra del Cadí. Des del cim hem fet la panoràmica circular, avui realment espectacular, i hem descansat una mica abans de la baixada. La gran pala del Pic de la Font Blanca és una de les més clàssiques de l'esquí de muntanya; baixar els seus 500 metres de desnivell d'una inclinació força sostinguda és una experiència inoblidable. Les guies d'esquí de muntanya adverteixen que s'ha d'evitar aquest descens quan les condicions de la neu no són òptimes perquè pot ser perillosa si està gelada o el risc d'allaus és gran; avui la gran pala del Pic de la Font Blanca estava en unes condicions immillorables, amb la neu a punt de caramel, i no hem desaprofitat l'ocasió, gaudint d'un descens dels que fan història.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la imatge que il·lustra aquesta entrada del blog. També teniu aquí el vídeo, cedit per Mountain Films per a tots el seguidors del blog:


1 comentari:

albert ha dit...

Magnífica panoràmica Rafel. Caldrà esperar a Setmana Santa com ja és habitual molts anys perquè el temps es giri com un mitjó.
Els models a llarg plaç així ho indiquen, altrament és la seva fiabilitat.Avui al migdia 17ºC a Núria....no anem bé.
A veure com acaba tot plegat.

Salut.