15 de febr. 2010

La Creu de Ferro 2.297m i el Serrat Voltor 2.279m - 15/02/10

+/- 800m, 5-6h, s3
Mapa Serra del Cadí - Pedraforca, Alpina.
Eli i Roger

Itinerari circular basat en la piulada del Jaume del Barranc de les Llobateres, però en sentit invers. Hi ha força neu a la zona, ventada a les parts altes però pols o encrostada a les zones més arrecerades.
















Deixem el cotxe a la Pleta de la Vila i seguim la ruta "normal" de la Gallina Pelada, hi ha neu de sobres per començar amb els esquís als peus. Nosaltres no fem la Gallina Pelada, sinó que ens dirigim directament cap a la Creu de Ferro. La carena està ben ventada i gelada.
















Després baixem un centenar de metres cap al NE fins el coll i ens enfilem cap al Serrat Voltor. Fem a peu els últims 30m, massa drets per arribar foquejant. L'Eli perd la sola d'una de les botes, que podem recuperar i "apedaçar" precàriament amb cinta americana, suficient com per poder posar-se els esquís.
















Per al descens, seguim el Barranc de les Llobateres fins creuar la pista. La part inferior del barranc és més dreta que a dalt, amb algun ressalt que cal esquivar decantant-nos cap a l'esquerra. Barranc molt recomanable per fer-lo de baixada, estètic i amb excel·lents vistes sobre el Pedraforca.
















Un cop a la pista, cal remar sense necessitat de posar pells fins el cotxe.



4 comentaris:

Jaume J ha dit...

Si que és bonic i estètic aquest barranc! Em pregunto si algun dels altres torrents que hi ha amagats sota el Serrat Voltor són esquiables o, si més no, dignes d'una bona ensigalada...

enric faura ha dit...

A cops m'he ficat per alguna d'aquestes canals i són molt estretes i emboscades. Crec que no tenen massa interés en esquís. Amb molta neu pot haver un descens cap al coll de Fumanys, pel bosc. Però l'orientació és E, SE i la neu aguanta poc.

Berta ha dit...

ai.....el que no li passi a l'Eli.....jajajaja......

Dani Rial ha dit...

el sempre desconegut Berguedà... amaga sorpreses com aquesta i com també el bonic descens pel Torrent Forcat a la veïna Serra del Verd, molt recomanable.
un berguedà exil.liat