4 d’abr. 2009

Tuc deth Cap dera Serra (2613m)Ràpida ascensió matinal entre la vall de Molières i la de Horno. Visible des de la boca sud del tunel, cal enfilar el camí del Pòrt de Vielha fins el Plan dera Espòna en que l'abandonem per enfilar-nos cap al oest per sota les crestes de la Sèrra dera Pleta Naua. Guanyar alçada ràpidament superant successius graons fins arribar a l'extrem oest del vessant de la muntanya. Fer el coll inmediatament a l'est del Tuc i passar a la banda obaga, per on fem cim a peu o amb esquisMalgrat que desde lluny l'ascensió sembla un llarg flanqueig, el descens és franc i sostingut, enllançant pales molt esquiables.des de l'Espitau de Vielha, +/-1000m
3h l'ascens, 1h el descens
S2/S3, **, orentació S tret dels darrers metres a N
Condicions avui: No es poden calçar esquis abans del Plà d'Espòna, a 1900m. La ruta rep el sol des de primera hora del matí. Cal fer via, la neu transforma ràpid i poden caure purgues i allaus des de les crestes que dominen la ruta.Montse i Carles.
Bones traces.

1 comentari:

Jaume J ha dit...

Realment es veu un itinerari bonic, i no ens podem queixar calçar esquís a cara S a 1900m per aquestes dates... bona SS!