14 de gen. 2008

Piulada - Intent Pic d'Alba 3118m 13/01/2008

Enviat per Rafa M.

Dissabte: + 200 2 h desde Llanos del Hospital al Refugi de la Renclusa

Entre la nit de divendres i el dissabte al dematí van caure uns 20 cm de neu a la vall i uns 40cm a les zones altes. Des del pla de la Besurta veiem amb sorpresa que no hi ha traça fins el refugi, pel que tenim la sort d'anar obrint camí amb una ambient fantàstic. A la sortida anàvem 3 amb raquetes ( Gus, Enrique ,Noe) i un amb esquís (servidor ;-). Som els únics que dormim a la Renclusa, així que al dia següent el paissatge se'ns presenta sense cap trepitjada.

Diumenge: + 750 3h , orientació W

La nevada del dia anterior va ser amb força vent, pel que en orientacions E, SE ens trobem amb acumulacions de neu superior als 50 cm una mica pesada. Per contra les cares W estan força pelades . Iniciem l'ascensió cap els llacs de paderna i pugem desviant-nos lleugerament cap a l'esquerra dels llacs cercant una zona amb roques que assegurin la neu caiguda. Pugem fins a 2.700 aprox. i decidim baixar pq creiem que les pales no són prou estables en el tros que ens manca per pujar i tenim força dubtes.

La baixada amb esquís molt bona, encara que la manca d'un mantell previ fa que els esquís vagin tocant algunes pedres ( això si fa mal que me'ls acabo de comprar ;-) Vem ser l'únic grup que es trobava a la zona diumenge, així que la sensació d'anar obrint traça i no veure a ningú en tota la jornada va ser genial i li va donar un gust especial al cap de setmana.

Bé, es la meva primera piulada, :-) encara no sé gaire d'això de S2, S3, *** així que prefereixo no ficar-ho.

Bona setmana i bones traces,

Rafa