15 de gen. 2008

Piulada Pic del Tarbesou 2364m 15/01/08

+/- 850m, 3'30h ascens, 1'30h descens, PD, S2/S3

Després de tant esperar la neu, aquests dies ha nevat (i ventat) una mica, la qual cosa permet arriscar-se per aquests racons a cavall entre l'Arieja i el Capcir.

El Tarbesou (que mai ens falla) ha estat el cim escollit per fer (per alguns) la primera sortida amb esquís de la temporada. la valoració majoritària és molt positiva.

Participants: Jordi L, Carmela F, Cinta, Gemma, Sergi X, Santi, Eli, Kristin, Pili V i Ricard M.

Des de la mateixa estació de Mijanes, situada just a la darrera etapa del port de Pailheres, se surt amb bona neu, en direcció sud-oest, tot sense perdre de vista el cim. Ens trobem una traça ben sinuosa que ens mena al circ, des d'on decidim tirar pel dret fins a la carena. Tot això amb bona neu, tret del tram final de la carena que estava una mica gelada.

El descens molt agradable, la neu era polç transformada, que permetia fer bons viratges. La segona part del descens s'ha convertit en una mena de divertida gimcana, tot aprofitant els pendents resseguint el riu i les pales adjacents, la neu polç ens ha permés sortejar plantes diverses i alguna que altra pedra.

Des del cim es pot veure altres possibilitats de la zona, com ara el pic de Balbonne de 2305, al costat del Roc de Bragués. Es veuen força innivats i totalment orientats al nord. Hi haurem d'anar !!

Bones traces !!

Pasdeguia

2 comentaris:

Jaume J ha dit...

Ostres! Nosaltres també hem posat l'ull al pic de Balbonne: tota la zona al voltant del Roc Blanc es veia salvatge... suposo que l'accés deu ser per Artigues, per sobre Le Pla... hi haurem d'anar!

Berta ha dit...

m'agrada molt això del blog.....perquè poder veure fotos de la sortida mentre llegeixes l'escrit és fantàstic!
i poder ficar cullerada amb els comentaris també!!!
una cosa, Ricard, aquest capde faràs sortida de cicle?