8 de març 2007

Piulada pic de Cuyalaret i pic de la Canal Roya - 3 I 4/03/2007

Enviat per Rosa S.

(zona del Portalet)

Cap de setmana esplendorós en aquest bonic i allunyat racó del Pirineu Occidental .
Bon lloc per gaudir de bòna neu i bones vistes sense tindre qu'afrontar dificultats, adecuat així per a "tots els publics".
Dons sí, inclús en aquest any tan desditxat en termes nivològics parlant, hem tingut anims de fer una sortida d'iniciació per a que tothom que tingues el cuquet i la il.lusió de començar en el món de l'esquí demuntanya ho pugués dur a terme. El dissabte per començar bé la jornada vam parar a la meravellosa fleca de Siétamo (uns 10 km. avans d'Osca venint de Lleida), on les forneres fan realitat la magia de la rebostería de la qu'en son resultat les fantástiques empanades de carbassa i altres llaminadures.
Una vegada al coll del Portalet (1.794 mts), lo millor es aparcar no al parking qu'está a la part superior del coll, sinó devallar una mica pel costat francés i aparcar al petit parking que hi ha al costat dret de la carretera. Des d'aquest nivell s'accedeix millor a les valls que duen a les vessants nord dels pics fronterers de má esquerra del port, una zòna que per la seva bòna orientació es frecuent trobar la neu en bon estat.. Ademés és especialment agradable per les vistes del Midi d'ossau qu'ens acompanyenen tot l'itinerari.
Bé, a les 14 h. tenim els esquís possats, i encara que tenim devant un panorama ennuvolat i emboirat, això no ens minva l'alegría d'estar a la neu i iniciar il.lusionats l'ascensió.
Agafem la vall qu'es troba en direcció sudoest i anem seguint les traces, dons la visibilitat es dolenta, fins alcoll d'Anéou (2.243 mt.), on deixem els esquís i des d'allí per una curta carena arrivem al cim del Cuyalaret (2.289 mt.) A dalt del cim veiem traces d'esquí, pero com que no hi ha gens de visibilitat i no ho coneixem decicim baixar per on hem pujat.
El descens amb neu primavera ben transformada, disfrutant.L'endemá pujem el Pic de la Canal Roya (2.347 mt.).
Al arribar a lacarena d'aquest cim descobreixes gratificants vistes dels pics d'Anayet i Peña Telera, i ens quede radere el Midi d'Ossau, o sigui qu'el ambient és festiu. Al descens es pot tríar entre una pala estreta més pendent que surtd'a prop del cim o tornar per on hem pujat refent la carena. Com que avui anem d'iniciació baixem per aquest darrer lloc, lo que no ens treu de disfrutar. La neu es humida però d'aquella humida que s'enrolla bé amb l'esquiador i l'esquiador amb ella.
Així dons aquesta zòna encara estabe bé de neu la setmana pasada pero ja no durará gaire, ja que la part de baix s'estava quedant pelada. Qui vulguianar que no es romandri.
Salut i bònes traces per aquest cap de setmana que ve anticicló..!!!
M'havía oblidat : hi vam participar (cursetistes més acompanyants): Pau G., Víctor S., Laura S., Roger M. (que va ampliar la ruta el diumenge pujant al pic d'Anéou) , i jo mateixa.