7 de març 2007

PIADA Estanhs de Bacivèr i del Rosari - 3 i 4/03/2007

Enviat per Laia S.

Dissabte, 3/03/07, Vall d'Aran, panorama desolador, tot i això queden encara caminets per foquejar.
Participants actius: Mireia, Marina i Laia
Participant passiu: Toni
Desnivell: 477m
Arribem al pàrking del Orri, dubtes existencials en vista com està el panorama, veiem gent que es decideix a pujar el Bacivèr i ens hi animem. Començem pel costat dret del riu, fins creuar-lo (1900m). I apa, som-hi dins del bosc, hi ha traces marcades i no tenim problemes per pujar.
Arribem al estany del Baciver, i d'aquí surt la canal que puja al pic (està pedregosa i no es veu clar que es pugui pujar per allà). Els francesos que portem devant segueixen cap als estanys del Rosari, nosaltres els seguim. Un cop als estanys, ja estem acollonides després de veure caure unes quantes allaus tormentoses a la cara Nord de la vessant del devant nostre, un bonic espectacle que ens fa decidir empendre la baixada. Els francesos continuen, no es veu massa bé l'arribada al coll (pedres! per variar!), tot i que la pala del Bacivèr es veu força esquiable.
La baixada, la primera part força bé, neu humida, pero la part del bosc, tota una odissea, moltes acumulacions de neu humida i fem equilibrisme per esquivar-ho tot.
Diumenge, 4/03/07 ,Tuc deth Miei i Tuc de Costarjàs; a falta de pan, hi han les fantàstiques pistes de baixada
Participants actius: Mireia, Marina i Laia
Participant altre cop passiu: Toni
Desnivell: 485m
Des del Parking del Pla de Beret, es comença enfilant la vall orientació NO. Neu molt dura, tot i la temperatura en la que estem. Pujem seguint traces i sense dificultat, tan sols un troçet pedregòs que el podem salvar, arribem al Tuc Miei, i tenim una vista impressionant, del Montardo, Aneto, Salana, i Parros, que per cert es veu mooooooolt bé la pala, desde la llunyania sembla esquiable, ara l'arribada....i la vall...pedregoses segurament... Per passar d'un tuc a l'altre, imatge molt comica, estem obligades a passar una zona herbosa fins tornar a enganxar la neu per pujar al Tuc de Costarjàs.
La baixada, ens mirem baixar per fora pistes, pero la neu està mooooolt dura i que coi, tenim unes fantástiques pistes devant amb neu pols canonada, així és que baixada increible!!!
Res més, en conjunt hem rigut, hem fet poc desnivell i ens ho hem passat bé!
Bones traces,
laia