4 d’abr. 2006

Piada - Refugi Viadós, Coll d'Eriste, refugi Ángel Orús, Posets, Viadós 1 i 2/04/2006

Enviat per Joan G.

Refugi Viadós, Coll d'Eriste, refugi Ángel Orús, Posets, Viadós.
1 i2 d'abril del 2006.
Havent fet nit al refugi de Viadós, el dissabte 1 d'abril al matí iniciem la marxa cap al refugi Ángel Orús. Des de les granges de Viadós anem a creuar el riu Cinqueta d'Añes Cruces i a continuació ens dirigim al sud fins a trobar el camí dels estanys Millars (Millares) que s'enfila per la riba dreta del barrancde La Ribereta. Nosaltres no vàrem veure l'inici del camí perquè ensvam fiar d'unes traces que ens dugueren entre el bosc i finalment en vàrem perdre el rastre en una zona sense neu. Tot dubtant perquè avançar entre el bosc no era viable vàrem tirar amunt en direcció nord i de cop vam donar amb un banc de fusta vora el camí delsMillars, salvats !!!!
Ara només calia anar seguint el camí que és evident entre el bosc que es va aclarint fins a desaparèixer tot guanyant alçada i per amples pendents arriben al coll d'Eriste (o de La Forqueta), on vàrem quedar impressionats del forts pendents del vessant est per on havíem debaixar. Hi tocava el sol de ple des de bon matí i la neu estava ben estovada, i encara bo de la inclinació perquè ajudava de valent a fer els girs del descens. Passem vora l'estany Llardaneta i tot vorejant per l'est les crestes del Forcau arriben al refugi Ángel Orús.
El diumenge amb els primers raigs de sol iniciem la pujada al Posets per la Canal Fonda i la cresta sud, i després d'un repòs al cim vàrem iniciar la travessia de la cresta nord -sense gaire dificultat però impressionant i perillosa per la timba a banda i banda- per a accedir a la glacera de Llardana i iniciar un magnífic i llarg descens de retorn a Viadós.
Joan G.