13 d’abr. 2006

Piada - Punta Est del Gargantillar o Pessons 2864m - 09/04/2006

Enviat per Laia S.
Zona: Grau Roig
Desnivell: +/- 725m.
Dificultat: **, S2-S3
Horari: 3.30h de pujada - 1.30h baixada
Participants: Santi, Gemma, Roger i Laia.
Sortim a les 4h30min de la diagonal amb lleganyes al ulls, i ensdirigim cap a Pallejà, on pujem els quatre en la 'fantàstica':) furga del Santi i la Gemma.
Començem l'ascenció sobre les 9h del matí des del pàrking de les pistes d'esquí de Grau Roig (per sort els pisteros encara no estanen marxa). Començem a foquejar per pistes (uns 10min), fins un punt on ens endinsem cap un bosc no massa dens. Voltes i voltes maria fins arribar sortir del bosc i situar-nos sobre el llac inferior del Pessons.
Anem guanyant altura en direcció SO, la neu està força bé i el dia una mica ennuvolat encara ens acompanya.
Sobre les 2hores ens situem sota l'esplèndid circ de Pessons, comença a bufar el vent...després d'un te calent, ens disposem a atacar la empinada pujada que ens durà al coll. Comença traçant el Santi endirecció al coll més proper (que no era el ressenyat...). La cosa és força dreta, i a mitja pendent uns instants de dubtes, crampons?! i finalment ens decidim a treure esquís i calçar crampons (inclinació S3, tot una bona práctica). Sortim al coll i ja només ens queda crestejar per arribar al cim. Deixem esquís i amb els crampons i piolet fins al cim falta gent. Fantàstic, objectiu de pujada aconseguit, ara la baixada!
El descens, començem a pensar que es millor intentar baixar pel coll ressenyat, tot i així es veu la cosa força empinada. Un cop enposició d'afrontar la pala, una mica de dubtes fent flanqueig i al final fantàstica neu i meravellòs descens!A part de la pala de sortida del coll, la resta del descens es suau.
Acabem fent un dinaret a Pons i tornem cap a BCN-Pallejà, en resum una sortida complerta amb molt bona companyia!
Bones traces.