6 de juny 2005

Piada - Turon de Néouviellle 3035m, per la Breche de Chausenque 5/06/2005

Enviat per Cris A.

Josep, Ramon, Àngels, Dani, Cris.
+/-1.200m; 4-5h pujada, 1h de cresta, 2h de baixada.
A quarts de 6 de diumenge, amb les primeres clarors, sortim del pàrquing d'Aubert, amb els esquís a l'esquena fins la Bretxa Barris. Foquegem fins l'altra Bretxa, la Chausenque, fins on ens ha seguit un despistat que volia anar al Neouvielle.
Baixada a l'altra vessant amb esquís a l'esquena, primer amb pedregam, després neu molt dura! Es veuen alguns muntanyencs (no tots esquiadors) provinents del Refugi de la Glère. Passant sota el Pic de Neouvielle, arribem a l'olla de sota el Turon, on el flanqueig és delicat per la duresa de la neu i decidim fer la pujada més a la dreta, per un tram mixte però més segur.
Darrer pendent suau, deixem esquís en un collet i ens enfilem fins al cim, on mengem i gaudim del paisatge en un dia ben assolellat. Ens "desenfilem" per la cresta sud-oest per fer el Reboul-Vidal (3.007m) una bonica i entretinguda desgrimpada per terreny pràcticament net de neu.
Tornada al Turon, al collet, treiem pells i avall, procurant no perdre alçada per fer més curta la remuntada a la Bretxa Chausenque. Tot i l'hora tardana, la neu es manté prou bé, millor a la glacera de Maniportet i més pasteta els últims metres abans de descalçar esquís per darrer cop -avui i aquesta temporada- i desfer el camí per verds i riuets fins la presa d'Aubert.
Salut!