12 de juny 2005

Piada - Això s'acaba...Pica d'Estats per Pinet 11 i 12/06/2005

Enviat per Eloi F.

Pica d'Estats i Montcalm. Bernat S. i Eloi F.

Volent fugir de les agromeracions de Benàs hem anat a l'Arièja... per acabar entenent perque va tanta gent a acabar la temporada al Massís de Maladeta. Ahir sortiem a quarts de 12 del matí del pàrquing de L'Artigue amb la intenció d'anar a dormir al collet entre el Verdaguer i la Pica però uns núvols cada vegada més gruixuts ens van aconsellar aturar-nos i fer nit al refugi de Pinet, guardat, acollidor i amb bon ambient. Els esquís ens els haviem posat uns 50 m. abans del refugi, després de portar-los uns 1.000 m. de desnivell a l'esquena.

Els xàfec, que avui descobrim que ha sigut enfarinada per damunt uns 2.800 m., és intens i amb pedregada; s'agraeix el refugi. Avui sortim ja en esquís des del refugi però els hem de traginar un parell de trams, un per baixar a la Valleta de Barz i un trosset entre l'estany d'Estats i l'estany de Montcalm. Després ja en esquís entre el coll entre el Verdaguer i la Pica i caminet-grimpadeta fins el cim. Vista força calitxosa però encara distingim pales de neu discretes al Certascans, al Font Blanca,... Poca neu en general.

Baixem un tros i ens animem a pujar al Montcalm a peu. Des del coll de Riufred es veu la vall de Riufred amb força més neu que la que hem pujat però segurament els forts pendents que cauen damunt Solcén ja estan nets.
De baixada la neu està prou bona. Acabem la temporada arran de l'aigua de l'Estany de Pinet, amb alguns aplaudiments de la molta gent que ens veia baixar la última pala des del prat que hi ha davant el refugi.
Nova carretejada d'esquís i arribem al cotxe amb els primers trons i les primeres grans gotes d'una tempesta ja gairebé d'estiu.
Eloi.