28 de juny 2004

Piada - Strahlhorn 4190m - 27/06/2004

Desnivell: +/-1.250m
Durada: 5-6h pujada, 1h descens.


Vista del Strahlhorn des del Allalinhorn:

Gran ambient de muntanya al Brittannia Hütte, amb glaceres als peus i festival de 4000’s a tort i a dret. Al refugi hi ha 20 muntanyencs amb objectius repartits: Rimpfischhorn, Allalinhorn, Fluchthorn... Compartim taula amb un australià que viu a suècia, un anglès i tres suïssos molt suïssos. Bon sopar!

El despertador sona abans de les 3. Cal baixar a la glacera Hohlaub, travessar-la i continuar per la llarguíssima glacera d’Allalin. Hi ha molta neu i aquest cop prescindim de la corda.

A quarts de 6 les primeres llums del dia ja il.luminen el nostre objectiu…La càmara dispara a moltes kb per minut !


Costa guanyar alçada en una gelera tant llarga, però finalment arribem a 3.780m, a l’Alderpass. Aquest coll és la via d’accés a Tasch i Zermmatt, i està flanquejat pels 400m de pared de roca del Rimpfischhorn (recordes Carles!).

Del coll decidim fer el primer tram amb crampons. Bufa un vent molt fort i núvols lenticulars continuen acumulant Gb de fotos. De nou amb esquís arribem a l’avancim. Sorprenentment som els primers i ens cal obrir traça a l’aresta mixta que en 10’ mena al cim.

L’espectacle de 4000’s és superb: El Mont Rosa és a tocar, el Liskam el Breithorn, el Cerví, la Dent Blanche, el Rimpfischhorn, l’Allalin, l’Alphubel, el Tasch, el Dom, el Weismies... i el descens, buf!, el millor del pont. Fins i tot hi ha neu pols abans del Alderpass, i la part final de la gelera és un “shus” on vas deixant la traça i la baba...

Per baixar a Saas Fee remuntem fins la cabina de Feldskin (3.000m)... i carretera...

No us preocupeu, és la meva darrera piada (o piulada)... de la setmana (he intentat tancar els esquís a la funda, però la cremallera està trencada!!!)

Bones traces!!!