26 de maig 2004

Piada Pic de Tempestats 3290m - 23/05/2004

Enviat per pasdeguia:

Participants: Jaume, Roger, Carles, Berta i Ricard
Altitud cim: 3290m
Altitud refugi: 1950m
Desnivell: 1340m
Horari: 4'15h pujada, 1'30h baixada
Descripció: Hem quedat a les 20'30h de dissabte a Benasque, al Barrabés (on no !!) i d'allà hem pujat amb cotxes fins el refugi de Pescadores ala vall de Vallibierna. Curiosament hi ha lloc just per incavir-nos. El dissabte ha estat plujòs i encara hi ha molts núvols. Menú variat: entrepà, amanida d'arròs, arròs i pasta, pasta a la bolognesa i carn. Per postres un fantàstic torró de xocolata (oferta Caprabo 2X1) gentilesa del Carles (no te'l deixis a la propera !!)
Diumenge: 4h ens llevem perquè no hi ha més remei, tothom ho fa fent molt soroll !! A les 6'00 iniciem l'ascens ja quasi sense els frontals, fa fred (per l'època). La neu la trobem cap els 2200m a la pleta de Llosàs, és dura. Passats el llac de llosàs ens enfilem a l'esquerra per unes pales dretes que un cop superades ens porten a una ampla vall que ens mena al cim sense dubtes. Neu polç !! Curiosament es pot arribar fins el mateix cim per la pala final, que tot i ser molt dreta, la quantitat de neu permet pujar amb precaució. Cim a les 10'15h (pas deguia, els altres una mica abans)
Descens fantàstic directe des del cim, amb NEU POLÇ !!! Insisteixo; NEU POLÇ !! A finals de maig, increible !! A partir de l'estany de llosàs la neu és primavera dura (segons l'orientació) molt esquiable en tots els casos. Aprofitem les pales i l'orientació obaga per baixar més enllà i ho aconseguim fins a la cota 2050m.
En resum: fàntàstica sortida, fantàstic dia de sol i bons temps, fantàstica neu i fantàstics companys !!
Apa fins a la propera
Pasdeguia