18 de maig 2004

Piada - Aiguillette 2405m i Lustou 3023m - 15 i 16/05/2004

Dissabte +/-600m, 2h pujada, 2h contemplant la caiguda d'allaus als vessants sud del circ de Troumouse, 15'descens.

Diumenge: +/- 1.600m 5h pujada, 1-2h descens.

"Aniré allà i no sabré per què, com ha succeït sempre!" KURT DIEMBERGER

Des de més al Nord puc corroborar tot el que molt bé ha descrit en Sergi B. : festival primaveral d'esquí de muntanya.

Dissabte, a la boca Nord del Tunel de Bielsa, milions de persones enfilen els pendents cap al Baitellance, i només nosaltres ens decantem cap a l'oest pers suaus pendents fins al Port Vieux i el petit cim de l'Aiguillette. La vista espectacular: Ordesa i Posets al Sud; Long, Campbiel i Estaragne al nord i, a tocar, el vesant est del circ de Troumouse, on sense pagar entrada assistim a una contínua caiguda d'allaus! Impossible d'oblidar aquest pic!

Diumenge, descoberta a la vall de Rioumajou: quina vall! quines muntanyes i quin bosc d'avets!!!
Si accedeix de camí del tunel de Bielsa a St Lary, agafant una pista asfaltada des de Tramezaigües en direcció al llogarret de Frédançon. Hi ha una zona d'acampada a 1400m i un bosc amb mil racons per perdre's-hi.

La pujada la fem amb esquís a l'esquena fins on comença la neu (1800m)... i seguim amb esquís a l'esquena: hem matinat massa i la neu i el pendent fan més fàcil pujar a peu i pel dret. El recorregut segueix el torrent fins la cota 1700 on es gira a l'E per canals i tubs. A 2000m apareixen grans pales i espectacle de cims. De fet el Lustou resta a l'ombra i llueixen més el pic de Guerreys, el de Niscoude i els Culfreda.

S'accedeix a la carena, a l'esquerra del pic, i comença l'espectacle alpí per una cresta fàcil però espectacular fins al cim. Quines vistes de nou! Anem amb bon horari i la neu encara és dura fent el descens trepidant!

I per què no al Posets... de vegades fugim per retrobar-nos... "com ha succeït sempre".

Bones traces amics!
I la temporada continua!!!