21 de març 2022

Pic de Nerássol (2633m)

15 km

+-1200 m.

Fácil/S2-S3.

Cota i estat de la neu: En la vall de Siscar neu continua a partir de cota 1730m. En la vall de Arques a cota 1900m aproximadament; neu molt dolenta en la baixada per la vall d'Arques.

 

Pujada al Pic de Nerássol, pel mateix recorregut descrit en una entrada recent (http://cegesqui.blogspot.com/2022/02/sortida-decicle-pic-de-nerassol-2633m-e.html?m=1 ). Sortim amb els esquis a l'esquena i no els calcem fins cota 1730m (confluència de les valls Siscar i Arques); uns 30' des del cotxe. Neu abundant i en bones condicions (no cal possar ganivetes) en la solitària vall de Siscar, fins arribar a la Portella de Siscar. A partir del coll hi ha neu continua fins al pic; iniciem la pujada amb els esquis però de seguida canviem a grampons per alguna placa de neu dura.

Som els primers en fer cim, i sospitem que ningú més vindrà per aqui avui. Canviem l'idea original de baixar desfent el camí de pujada i ens tirem cap a la vall d'Arques iniciant el descens per la pala sud-est als Planels de Nerássol. La neu és difícil en tot el descens, a dalt és costra i quan perdem alçada trobem neu humida molt pessada (veiem alguna petita purga al nostre voltant). Continuem el descens fins cota aproximada de 1900m, on descalcem esquis i continuem caminant. Sensació de no haver fer la baixada més ràpida, ja que la neu en el camí d'anada estava en forces bones condicions, però ens ha permés explorar l'altra vall de la muntanya.


Vall de Siscar, arribant a la cabana.

Pujada a la Portella des de la Vall de Siscar.


Ultims metres a la Portella de de Siscar.

Al cim.


Baixada amb neu dificil.


Pep Lluis i Mikel.

1 comentari:

pep lluís (ropits) ha dit...

Gràcies Mikel per la crònica, va ser una sortida molt xula, espero poder tornar a pujar el Nerassol i gaudir de les seves solitàries valls però aquesta serà la única vegada que pujo el Nerassol per primer cop.