28 de febr. 2022

 

Sortida de Cicle: Pic de Nérassol (2633m) e intent al Pic d’Ortafà (2595m) – Roc Meler(2817m)

Hem canviat el pla original de fer un cap de setmana a Valle de Hecho, per no haver neu a cota baixa, amb aquesta sequera que patim enguany. Per això proposem un cap de setmana a l’Ariege. 



26 DE Febrer 2022. Pic de nérassol (2633m)

18 km +-1230 m. Fácil/S2-S3.

 Després de fer nit al Refu de la Molina, ens apropem a Hospitalet-près-l’Andorre(1430m) on deixem els cotxes. Carreguem esquís uns 15min i ja podem calçar per la clàssica pujada que remonta al costat dels tubs que baixen de les preses de les valls d’Arques i Siscar.

 


 

Arribats a la intersecció de les dues valls (1730m) decidim pujar per la Val de Siscar ja que la Val d’Arques está sense neu fins la presa.





 Anem remontant pel fons de la vall, fins la Barrage de Siscar i ja per terreny més planer fins la Cabane de la Vésine (2100m) on fem una paradeta en un día radiant. La Cabane té llar de foc -tot i que no es veu gaire fusta al costat- i permet dormir unes 8 persones en 2 nivells.

 


Sortim de nou i anem remontant sense arribar al fons de la vall per anar a buscar la Portella de Siscar en orientación SudOest. La calor apreta i ens costa arribar al coll, on arribem havent posat ganivetes doncs en algun flanqueig la neu està dureta.

 


Al coll les vistes son immenses. Mirant a Nord veiem la pala del Tose de Pédourrés que ens crida.. però avui es massa tard per arribar-hi.

 



 

Deixem esquís al coll i remontem a peu els 180m de desnivell que resten per la carena fins el Nérassol. La carena està ventada i pràcticament no hi ha neu. Arribem al cim amb cares de satisfacció, no les teníem totes avui!


 



Tornem als esquís i baixem per una neu molt disfrutona, transformada i fàcil. En un tres i no res ens plantem a la Cabane i amb una ràpida remada seguim baixant per neu fácil fins la part final on apurem la esquiada per una neu ja més gelada..

A la nit ho celebren amb vi del Monsant, pizzes i plats combinats al nostre estimat Brezo! (intentem canviar al “Plat Rodó” de Puigcerdà per variar però tanquen de nit!)

 27 DE Febrer 2022. Intent Pic d’ortafà – roc meler. Cota 2400m

10km +-700 m. S2-S3.

 Avui el día és una mica més fred i arriben algunes nuvolades. Ens apropem avui a la clàssica corba abans d’arribar a Hospitalet-prés-l’Andorre d’on surt la clàssica al Roc Meler. Tot i això volem provar de fer la vall del Riu de Sant Josep amb orientació similar a la vall de Siscar d’ahir per veure si hi arribem als Pics d’Ortafà.






Calcem esquís a peu de cotxe, per anar a buscar el pas del riu, però la cara Sud del riu esta pelada i ens obliga a remontar el riu per un continu flanqueig a la cara Nord que ens enlenteix la marxa, arribats al creument del riu Ariege i Sant Josep és difícil trobar el pas i algú/ns provem l’aigua freda i natural del riu … encigalada de bon inici???



Un cop superat aquest tram, veiem que la vall del riu Sant Josep es tanca i la neu sembla ja continua, tot i així, els ànims del grup nombrós minven e inclús algú proposa tornar i anar a dinar !!! :O

Al final aconsseguim consens per pujar per les pales que menen al Roc Meler i que pinten que estaràn molt bé de baixada..


Anem pujant buscant la neu - que tampoc abunda a la part baixa - però per una neu més amable..


 

Arribem a cota 2400m sota el Cap de la Cometa del Forn i el Roc Meler, però el día s’ha tapat i el vent bufa a ràfagues més fort... veiem que per arribar al Cap de la Cometa del Forn haurem de conviure tota la carena amb un vent més fort.. decidim fer mitja volta.

 

La baixada per neu transformada la gaudim de valent.. ens canvia l’humor e inclús el pas del riu el trobem sense remullar-nos!


Arribem als cotxes amb ganes d’un altre dia intentar aquesta vall..

Hem sigut: Lorena, Mercè, Oriol, Lluis, Héctor, Roser, Cesc, Ignasi, Miriam(2on dia), Raquel(2on dia), Soren (2on dia), Manel i Carles

Bones traces!


7 comentaris:

Mercè B. ha dit...

El Nérassol, gran cim i boníssima esquiada.. Molt ben trobat! Felicitats!

Mercè B. ha dit...

Booooon vidéo !!! Moltes gràcies

Manel C. ha dit...

Gràcies Carles per la piulada i el video, i a tots per compartir aquests moments d'esqui primaveral, remullades i flanquejos infinits en orientacions nord, cercant una porta al Shangri-la del mantell continu de neu juganera. Mantra?
En aquests moments piular es fa més necessari per escassedat de la neu alhora de triar objectius, i és util reportar...
Bones traces.
Manel C.

Lorena ha dit...

Gràcies Carles! Molt bona tria i nous objectius per a properes esquiades! Bona pinta la Vall de Sant Josep i la pala del Pédourrés espectacular!

Berta ha dit...

Quin caliu!!! Vídeo molt bonic i emotiu...enhorabona per la sortida!!!

Núria ha dit...

Felicitats per la sortida i un vídeo molt maco Carles! Espero que el proper en color i no es per què no m'hagi agradat en blanc i negre ..

Jaume J ha dit...

Doncs si, ganes de que hi poguem posar color aviat!
... i més cuina ceretana i menys bruguerola ;)