5 d’abr. 2021

Tuc deth port de Vielha i Puis de Gerber

Dimecres 31 de març; Tuc deth Port de Vielha 2605m, +1150m F/S2

Retrobats i decidits a fer esquí de muntanya encara que la neu estigui alta... hem pujat en cotxe per la pista des de la boca nord del túnel de Vielha i un tram de la pista de la cabana deth Pontet fins a la cota 1475m.

Esquís a la motxilla i remuntada per la cabana fins a la cota 1800, passada la palanca, on ja podem calçar esquís. A partir d'aquí la neu és contínua fins el cim, tret d'algun petit pas.

Sorprèn gratament que no ens trobem a ningú, tractant-se d'un cim força concorregut normalment. Se segueix per la ruta clàssica fins el Port de Vielha 2443m i d'allà per l'ampla carena fins el cim sense dificultat. Descens pel mateix itinerari i a la cota 2100m seguim pel torrent pel llac de Fontfreda per apurar la neu que ens deixa alguns metres més avall que a la pujada.

Neu primavera bona per esquiar.

Manel C, Visi R, Agus G i Ricard M


Dijous 1 d'abril; Puis de Gerber per la vall de Gerber 2746m, +950m D/S2

La vall de Gerber és una bona alternativa a la primavera, amb uns quants cims a l'abast. Les condicions d'accés des de la carretera comencen a ser precàries i cal pujar a peu fins a la cota 1900m, descartant el flanqueig i pujant directes des de gairebé les Ares.

La ruta fa el recorregut clàssic d'hivern fins a l'estany de Gerber, que travessem pel mig encara que ja comença a desfer-se. Superada la canal posterior al llac ens desviem cap al sudoest seguint una ampla i còmoda vall, a la dreta ens queden els pics de Serós i Locampo i enfront les agulles de Saboredo. A 2600m arribem a l'ample coll de Gerber, que separa les valls de Gerber i Saboredo. Remuntem un xic més i deixem els esquís per remuntar per la carena pedregosa dels Puis, el recorregut es va complicant a mesura que guanyem altitud, arribem a una de les agulles a 2746m.

La dificultat del tram de la carena serà variable segons les condicions de neu, preveure passos aeris i amb congestes penjades.

Koki G, Manel C i Ricard M


 Bones traces !!

3 comentaris:

Manel C. ha dit...

Bona elecció - tot i que no hi ha gaires opcions - per quan la neu es troba alta. L'itineri és molt disfrutón, exceptuant dl flanqueig o ascensió inicial.
Bones traces.
Manel C.

Agus ha dit...

Un dia genial al Port de Vielha, esperant que no sigui la darrera de la temporada! Ha estat un gran retrobament!

Berta ha dit...

Enhorabona!!! El millor de tot, el retrobament de la gent....els cims són secundaris :)