20 de des. 2020

Cap de Marimanya (2.628m.) 1.135m desnivell positiu, 16-12-2020, S2-S3

 Va estar una bonica sortida per retroba'ns amb l'esquí sobtadament interromput al març passat. En trenta-set anys no havía passat mai tans mesos sense fer esquí de muntanya.

 Aquesta escursió, pel meu parer, es la més bonica de totes les sortides d'un día que es poden fer desde el plà de Beret; iniciem l'itinerari en una zòna humanitzada, vòra les pistes d'esquí, pero el contrast es sorprenent al traspasar el Portilhon de Marimanya, desd'on ens endinsem en una encisadora vall salvatge.

Sortim del plè de Beret (1.845m) avançant per la esquerra del telesella Clot de l'Os. Quan estem ja bastant amunt ens decantem cap a l'esquerra en direcció al visible Portilhon de Marimanya ( 2.402m). Desd'aquí descendim a l'altra vessant i anem girant cap a la dreta per anar a buscar el fons de la vall de Marimanya, per entre bosc, fins a la cota aprox. 2.150.

Arrivem al fons de la coma i seguim la vall amunt cap a la dreta. Algo mes amunt deixarem a l'esquerra un altra vall que ens portaríe al refugi d'Airoto. Nosaltres seguim per la vall de la dreta, i quan estem aprox. a la altura 2.400, veiem a la dreta un espoló rocós i una dreta pala que ens durá al cim. Nosaltres escullim accedir a la pala per l'esquerra de l'espoló, perque ens semble una mica menys pendent. La pala es dreta i ens fa esforça'ns de valent. Finalment arrivem amb esquís fins al mateix cim. Allí gaudim de bònes vistes a grans cims de la vall d'Arán, com el Mauberme i el Mont Valier:

 A dalt del cim fa fret, i vent com podeu deduir per la foto.

La baixada la iniciem per un llom en direcció nordoest fins que podem accedir accedir al Clòt der Os, baixant per la pendent a l'esquerra d'aquest llom i després a la dreta per continuar per aquesta vall fins retornar a les pistes i al Plà de Beret. Haurem de mirar d'anar a la dreta per no enclota'ns a la zòna del estanys del Clot de l'os.


Durant l'itinerari hem tingut neu de tot tipus: gelada, bòna i costra, pero ha hagut ocasió per disfrutar esquiant. Tot plegat, ha estat una bonica represa del esquí aquesta jornada, i tornem pléns de belles vistes i bònes sensacions.

Hem estat: Francesc A. i Rosa S.

4 comentaris:

sosnatura ha dit...

Quines fotos més maques, quina bona vista. Dones força enveja, enhorabona. Dius "piulada de despedida"? De despedida de 2020 suposo.

Rosa Salas ha dit...

Bueno, podem anar a esquiar de moment si fem una reserva en un hotel o en un alberg _suposso-. I les perspectives després d'aquestos díes de Nadal, en que epidemiològicament llencem la casa per la finestra, ¡visca la Pepa!, que després al gener vindrà la tercera onada....

Rosa Salas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Berta ha dit...

Me l'apunto, Rosa! Bon any!!!