24 de nov. 2019

Pedrons, unos pican y otros non

Pic dels Pedrons 2.715m, +/-900 F-S2 fins l'avantcim. La cresta final fins el cim dependrà molt de gel i condicions, avui amb neu tova era molt assequible.

La cresteta del Pic dels Pedrons ha sigut un bon remat a un puja i baixa d'un dia, pim pam. És un plaer tirar cap a la muntanya encara amb molt poca afluència de pisters, però pujant de Barcelona en un dia tampoc pots anar a la fi del món, i pensem que la cara nord dels Pedrons tindrà bona neu, i sembla que l'encertem.

El dissabte ens hem encigalat pel Raval, ai aquests encigaladors ravaleros, però matinem i ben aviat calcem esquís i comencem a pujar. Sembla que no som els únics que hem pensat el mateix, així que ens obren traça. Calen cadenes per arribar al coll, per la neu de la nit, però portem pneus de neige i els gendarmes i els CDR ens deixen passar. La nevada no ha estat abundant, un parell de centímetres sobre uns 10 a cotes baixes, uns 30-40 més amunt, s'ha de vigilar amb pedres i herba, però fem una bona esquiada al primer 8Cims de la II edició.

Resseguir el llom, poques voltes maria, fins l'avantcim una excursió d'iniciació-escalfament per a la temporada.

Hi ha inversió tèrmica i fa un fred que pela a les ombres de la vall, però se'ns obre el dia i molt bon temps pujant.

Arribem a la cresta amb sol i dia esplèndid, i tirem amunt pensant que serà un moment, i ens trobem que és una cresta ben entretinguda, amb un cable de seguretat i grimpada de mans i peus, exposada a les dues bandes i si bé es passa prou bé no val a badar. Amb boira, vent, o gel, pot ser més complicada, avui es pot fer fàcilment, i la majoria de grups d'esquiadors la ressegueixen, tot i que en veiem algun que renuncia a la meitat i d'altres que ni la intenten.

És una cresta que segons les condicions pot picar més o menys, però avui la gaudim i fem cim.



La baixada amb els 2cm de neu sobre neu ventada és divertida i còmoda, la neu ja una mica pesada, però arribem al cotxe just quan es comença a tapar, l'hem pogut fer amb visibilitat excel·lent.

Tornem de bon humor a casa. Som uns picats dels 8Cims i dels Pedrons, primer cim aconseguit!!

Hem sigut Sancho M. (Moore?), Marc B. (Bond?), i Hèctor A. (Ahhhh...).

6 comentaris:

Mercè B. ha dit...

Quina bona pinta la neu! Bon començament!

Pep ha dit...

Una piulada de les que piquen, quins pedrons que teniu!

Heu iniciat la cursa cap a la glòria dels 8 cims, tan d'hora no s'hi val, els últims seran els primers, això diuen, moltes felicitats!!! ;-)

pep lluís (ropits) ha dit...

Enhorabona, bona piulada, tinc aquest puja i baixa pendent a veure si cau aviat, em pensava que l'aresta era més fàcil, ja vigilarem.

Jaume J ha dit...

molt bé i benvinguda la febre dels #8cims (molt contagiosa!)

Núria ha dit...

Bon inici, de temporada i de 8cims! Ara, a per més ...

Berta ha dit...

genial! auguro que aquest serà el 8cims més coronat aquesta temporada....I heu triat un bon dia....amb neu recent, solet i poca gent....coooompro! tinc ganes de fer-lo :))