17 de nov. 2019

Blandícia a les muntanyes de l'Aura, Louron i Luixonès 16 i 17/11/2019

Cap de Laubère 2213m i Cap de Pène Soulit 2031m


Si l'hivern és això, per mi no caldrien altres estacions! Sabíem on sadollar-nos amb el nostre vici,  la neu pols seca i freda, digueu-nos gormands...

Hem fet base a Saint-Lary, acumulant greixos i líquids pel llarg hivern que es presenta i amb dues curtes aproximacions en cotxe hem gaudit de valent amb itineraris senzills i més solitud que en valls properes, intentant no repetir excursions d'escapades anteriors a aquesta zona. Molt recomenables les tres guies que deixo al final del post on hi ha descrites aquestes sortides i moltes altres...


Cap de Laubère 2213m des d'Ens
+/-1050m; 12km; F, S2, *; IGN1748 ET Néouvielle. Neu des del poble, a 1200 amb gruix que va en augment. Per sobre els 1500 la neu és fonda i de qualitat sense rascar; per sota cal llegir bé el relleu... Tant dissabte com diumenge hem observat plaques de fons, desencallades de forma natural, en orientacions nord-est.

L'itinerari segueix la pista que surt del final del poble i s'endinsa al bosc en direcció sud-est. Alternativament es pot prendre el sender d'estiu que porta al Llac de la Coume 1565m. Després cal anar resseguint les comes fins al coll i aresta final, tot amb esquís.


Cap de Pène Soulit 2031m des de sota el Coll de Peyresourde (p.1419m, encreuamnet de carretera a Portet-de-Luishon)
+/-600m; 5,5km; F, S2, *; IGN1848 OT. Més de 60cm a la sortida i qualitat pols en tot el recorregut, ben orientat a N. Igual que el dia anterior, força plaques en orientacions nord-est.
Itinenari directe i sense dificultats, d'anar pujant en direcció S, SO.
Només parar compte amb els pendents allavosos sota la carena, en el costat que mena al Luixonès. El descens ha estat memorable.




Bones traces!!!
Carles P, Pep, Ricard i Jaume

5 comentaris:

Núria ha dit...

Començar la temporada amb neu pols sembla un bon auguri.
Bona estrena nois!!!!

Berta ha dit...

enveja sana! molt bona temporada!!!

Carles Perera ha dit...

Quin inici! cap de setmana d'esqui brutal! Merci Jaume per la piulada i el video!!! ;)

Eli ha dit...

oooohhh!! bona sortida de descoberta amb premi!

Felicitats i bones traces a tots!!

miscel·lAnna ha dit...

No està gens malametn per començar la temporada!!
Enhorabona nois!!