4 d’abr. 2016

Bessiberri Sud pel barranc de Malavesina

24 de març de 2016
Presa de Cavallers (1.740 m.) - Pleta de Riu Malo - Barranc de Malavesina - Estanyet de Malavesina - Bessiberri Sud (3.017 m.) - Barranc de Malavesina -Presa de Cavallers (1.740 m.)
+1.300 m. aprox., S3***
Roser i Pep
Sortim de l'aparcament més proper a la presa de Cavallers amb la intenció de fer una volta circular: travessar la presa i anar a buscar el camí balisat del  bosc que ens ha de portar al Pas de l'Ós, fer el cim i tornar pel barranc de Malavesina.
Veient que aquest camí és molt dret i està gelat, descartem l'itinerari circular.  Així que voregem la presa, arribem al planell de Riumalo i encarem el barranc de Malavesina. Aquí ens descalcem esquís, perquè és molt encaixat i l'aigua ja ha obert pas entre les pedres i roques dificultant molt el pas. 
Un cop superats uns 200 metres, tornem a calçar esquís i anem pujant direcció nord-est. La neu ja la trobem tova i veiem allaus de fusió als voltants. Al nostre davant es van obrint àmplies pales, que ens van portant cap a l'estany de Malavesina. El vent bufa amb força,  però a ratxes. D'aquí, encara més pales i ben amples, i els Besiberris davant, que ens fan de carrabiners.
Arribats a sota el cim, calcem grampons i amunt. Ho provem primer pel sud i no es deixa. Tornem a baixar fins prop dels esquís per enfilar pel costat contrari, terreny més dret amb un darrer tram mixte, ara sí! El vent a dalt bufa fort, gaudim del bonic panorama, i tirem avall.  Ara la neu ja està ben estovada, amb algunes pales de més de bon fer que d'altres, i arribats de nou on el barranc s'estreny, ens pengem els esquís per baixar amb més seguretat. I d'aquí continuem desfent el camí d'anada.

Bones traces!

2 comentaris:

Berta ha dit...

Dura, eh???? Bona, per començar a escalfar cames.....quins dies més intensos de setmana santa!

Berta ha dit...

Dura, eh???? Bona, per començar a escalfar cames.....quins dies més intensos de setmana santa!