2 de maig 2015

Aneto, 3404m 2/05/2015


Improvisem una escapada d'un dia a l'Aneto. Cal deixar el cotxe a l'aparcament d'abans de Llanos del Hospital. Dormim a peu de cotxe 3h, lluna i estels ens acompanyen amablement. Engeguem motors a dos quarts de cinc... Hem pogut calçar esquís poc més amunt de Llanos del Hospital, i abans d'arribar als plans d'Estan ens hem desviat per arribar a la Renclusa sense passar per Besurta.


Quan hem arribat al Portilló Superior hem vist Aneto emboirat i poc a poc s'ha anat tapant la glacera, les Maladetes, el Mulleres....No ho vèiem gaire clar....però al final hem fet cim!Baixada de supervivència sense veure res fins a uns 2900m. Sort que de tant en tant ens trobàvem algú que ens servia de referència. Fem baixar moltes purgues de fusió a les pales dretes que porten a Aigualluts (amb la boira, la neu s'ha posat molt sopa!)

Aneto, 3404m, des del Pk públic d'abans de Llanós de l'Hospital (1690m); +/-1750m; PD, ***; Jaume i Berta
Bones traces!

5 comentaris:

Joan Manuel ha dit...

Fer el pas de Mahoma amb neu i boira sempre és màgic. Felicitats per aquesta llarga excursió i pel pic més emblemàtic dels Pirineus.

Ricard Martínez ha dit...

Molt Bé !! Mentre nosaltres ens rostíem al Priorat en btt, vosaltres trepitjant neu i travessant la boira. Bona ascensió. Felicitats.

Berta ha dit...

No les tenia totes de fer el pas......amb el ventet, el pati.....i que estava cansada!!! Però després baixes contenta.....hehehe.....estrany!!!!

Pep ha dit...

Era la primera gelera
que jo veia, i hi entrí
gojós per ignorar sos
perills.

22 juliol de 1882

Anna Mesalles ha dit...

Felicitats!!
Sí, Berta arribes a dalt que t'arrossegues, però la satisfacció de ser-hi et fa un efecte estrany ... t'entenc mooolt

una forta abraçada a tots dos