4 de juny 2014

Darrera sortida de cicle 2014: Sprint a la Maladeta Oriental (3308mts) - 01/06/2014

 I no era això el que havíem previst a l’inici de temporada. De fet havíem de fer l’Aneto. Però clar, tanta incertesa amb el temps, al final en lloc de pujar dos dies, ho vam deixar en només un. Deien algunes webs que hi hauria finestra diumenge (els cracks: MeteoFrance i LaMeteoQueViene), així que directament vam sortir dissabte tarda de Barcelona per dormir a Benasque.



Sopar a Benasque a l’Asador Bardanca. Menú 12 euros amb molt bona teca. Estem fets pols  i passem de birreta a l’irlandès (encara que l’Agus apreta), que demà hem de llevar-nos d’hora. Dormim a l’Hotel Avenida. 24 euros per cap, amb bon llit i sobretot esmorzar bastant digne a les 5.30 del matí (torradetes, embotit, croissants acabats de fer, suc...). Consti en acta per futures ocasions.

En agafar el cotxe mirem a dalt i veiem que esta totalment tapat. Mal rotllo. A les 7 arribàvem a la Besurta. Plou una mica... bfff. Esperem un mica i finalment ens animem a sortir. Comencem a les 7.45am. Segons pugem la cosa millora. Poc a poc queda clar que la muntanya és pels valents i que té pinta que avui triomfem.

Efectivament, quan arribem a la Renclusa i calcem esquis (8.40am) el cel ja té molta millor pinta. Es veu una miqueta de blau... :DD. Continuem pujant amb estones de sol i estones de núvols... 


A les 11.20 deixem esquis, abans de començar a gramponejar fins el cim. Hi ha un munt de gent i gairebé hem d’agafar torn per pujar. Sembla que tothom ha pensat el mateix. Ens ho prenem amb calma. La pujada es fa feixuga i fem cim a les 12.30. 







A dalt ens trobem a Francesc Andreu, jubilat de la UECAnoia (molt en forma per cert!), que ens dona records pel Jaume i el Ricard ;)
























De baixada trobem una neu excepcional! Les primeres dos pales estan espectaculars, ja que durant la setmana ha estat nevant, i com que no ha fet calor, la neu ha aguantat. Després trobem neu ja més humida i pesada fins a Renclusa.










Ojo, últim apunt de la sortida. Fem menú baixant a les 5pm a Seira. Molt bona teca a qualsevol hora!







I en fi... els 4 comentem que possiblement pengem els esquis fins l’any que ve, així que aprofito per acomiadar-me. Ha estat una temporada molt bona! Gracies a tots!!

(a veure qui piula la setmana que ve!!)







Aqui us deixo el video del Joan i el Agus:



i el video del Carles:

Participants: Agus, Joan, Carles i Carlos.
Desnivell: 1400m

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja queda menys per la temporada que ve! Molts anims, esquiadors!

Jordi G ha dit...

Ànims per seguir la temporada! Aneto i Maladeta encara esquiable i Alps encara més!