9 d’abr. 2014

Pica d'Estats (3.143m) i Pic Verdaguer (3.129m) per Pinet (5 i 6 d'Abril)

La no sortida del cicle per a esquiadors de muntanya del CEG

Després d'un dimecres amb fortes nevades al Pirineu, el divendres al migdia Meteofrance mantenia un nivell de risc d'allaus de 4 a la zona de l'Ariège. Amb aquest risc es decideix suspendre la sortida de cicle per precaució.

Si no haguéssim suspès l'activitat, en Carles, en Francesc, en Carlos, en Cesc, en Manel, en Imanol, en Javi, la Fina, en Victor, la Visi i l'Agus haguessin agafat els cotxes i podríem haver dormit a Tarascon-Sur-Ariège.

Després d'esmorzar haguéssim preparat les motxilles i a les 9:30h començaríem a prendre el camí del refugi de Pinet des del parquing de l'Artigue (1.190m).



Haguéssim caminat fins poc abans de la cota 1.500, on ja calçaríem esquís.

Pujaríem preocupats perquè el dia no aixecava. Durant el camí d'ascens segur que algunes petites purgues ens acompanyarien i malgrat fossin a l'altre banda de la muntanya ens farien repensar si que el guarda ens hagués dit que tot estava perfecte seria el més prudent.

Si haguéssim anat, al refugi de Pinet (2.240m) en Patrick ens hagués donat una gran benvinguda perquè no s'esperaria que anéssim. Fins i tot, ens hagués convidat a un petit aperitiu abans de sopar (i per cert, el sopar hagués estat molt bo). Haguéssim anat a dormir convençuts que pujaríem donat que les previsions del Meteofrance baixarien el risc a 3 i la neu nova setmanal era de 25cm (tal i com havia predit en Jaume J.).

A les 7am haguéssim esmorzat i a les 8:30h ja sortiríem del refugi amb un dia radiant i amb les ganivetes sota les pells.



Ben separats al franqueig de sortida del refugi, lloc més compromès de l'ascensió, assoliríem l'estany d'estats sense dificultats pels esquiadors, i amb una mica més problemes pel Victor amb el seu splitboard.





Hagéssim arribat en grups separats al cims, mentre que uns gaudirien de la Pica d'estats, altres ja estarien pujant al Verdaguer.






I ja només ens quedaria un descens de 2.000 metres (1.700 dels quals esquiables) per pales S3, que ens haguessin fet gaudir dallò més. 



Bé, que si haguéssim decidit anar haguéssim acabat amb els somriures de la foto de dalt!

I el vídeo del Carles!

Bones traces!

Agus

8 comentaris:

Carlos Muni ha dit...

Oleeee... que wapo hauria estat si no s'hagues cancelat!
Bravo per una piulada de 10!

Manel C. ha dit...

Doncs si. Una pena..... Molt bona piulada. M'estic imaginant el refugi, l aperitif en bona companyia. Un diumenge radiant, ...... Ho hem de repetir.... imaginació al poder.

Ricard Martínez ha dit...

Bona cancel.lació !! tot un clàssic !!

miscel·lAnna ha dit...

Molt bona piulada!!! NO em puc imaginar si haguéssiu anat que hagués passat
la pica hagués tremolat
Felicitats a tots per la no sortida
;-)

Imanol ha dit...

Si haguéssim anat encara estaria amb el somriure posat i agraint a tots la grata companyia. Gran Piulada !!!

Berta ha dit...

Brutaaaaaal!!!! Quin descens.... quines ganes....Felicitats!!!

Jordi ha dit...

bona no piulada :-)
Rapaz

Francesc ha dit...

Si totes les sortides que es cancel·len fossin com aquesta, jo signava.