21 de gen. 2014

Rondant Camporells entre "palomos"// 18 i 19 de gener de 2014

Al centre el pics de la Portella i de Camporells i a la dreta d'aquests i més petit el pic de l'Home Mort

Després d'una setmana de deliberacions degut a la meteo que anuncia fronts de nord i sud, les nostres traces es dirigeixen cap a l'altiplà capcirenc i concretament al refugi de Camporells

Divendres, camí de la "Petita Sibèria", la lluna convidava a una escapada nocturna a la Tossa d'Alp i així ho fem, altres esquiadors van pensar el mateix. L'endemà es preveia un dia complicat.

Dissabte, 18 de gener, +300 m. aprox. // F.
Estació de Formigueres-refugi de Camporells


Ens llevem una mica més tard del normal, arribem a l'estació d'esquí de Formigueres i agafem una cadira (5€) fins aproximadament la cota 2.000. La intenció era aprofitar el dia, però el front de sud ens atrapa, vent i neu, un clàssic de la serra de Mauri. Davallem cap al refugi, tothom fuig de la zona. Tarda moguda amb més vent i neu.

Diumenge, 19 de gener, +950 m. aprox. // S2
Refugi de Camporells-pic de Camporells (2.671 m.)-pic de l'Home Mort (2.668 m.)-pic de la Muntanyeta (2.436 m.)-refugi de Camporells-serra de Mauri (2.428 m.)-estació de Formigueres


El dia es lleva fotogràfic amb boniques llums matinals i un festival de núvols. Sortim del refugi cap al N., travessem els estanys de Camporells i anem a buscar el vessant N. del pic de Camporells per tal d'arribar a la carena que el separa del pic de la Portella Gran, desfilem per l'àmpli llom, el gel dificulta una mica l'arribada al cim.



Davallem fins l'estany del Diable i des d'allà som ben aviat al coll de l'Home Mort, pel llom nord assolim el pic del mateix nom, Vistes espectaculars de la vall d'Orlú, Madres, Tarbesou,... núvols i espectre de Brocken de regal.

Davallem la pala, curta i una mica dreta. Fa una estona que bufa el carcanet i els cims comencen a desaparèixer sota un tel de núvols.

Encara tenim temps de travessar el Ras de la Sal i fer la Muntanyeta que ens permet un millor descens cap al refugi, el "palomo" est ici.

Recuperem trastos, ara toca remuntar de nou la serra de Mauri per gaudir d'una bona baixada entre els arbres de Formigueres, bons records de les baixades purissenques amb en Ricard i companyia.

Just arribar a baix neva amb més ganes.

Bones traces siberianes!! 



5 comentaris:

Jaume J ha dit...

El sol és només un Estel de Matí (Gary Snyder)

Berta ha dit...

tinc moltes ganes de visitar aquest refugi.....fa mot bona pinta!!!

albert ha dit...

Molt ben vist el Carcanet un clàssic de l'alta Vall del Segre i un vent amb denominació poc coneguda lluny d'aquest enclavament; tampoc fora d'extranyar haver trobat algún bufarut, un clàssic que es sol donar amb assiduitat a la zona del Mortiers amb situacions de Nord o Carcanets.


Salut

Ricard Martínez ha dit...

Molt bé no ?

Per les fotos intueixo que el refugi està oi ? recomanable ?

Pep ha dit...

Ricard,e

Molt bé el refugi i encara millor el tracte de Philippe el guarda. Recomanable