17 de nov. 2013

Primeres neus!


Benvingut aire polar i humit! En 24h la Val d'Aran va quedar colgada de neu, 40 cm a Vielha, 60 cm a Bagergue, i 75 cm a Baqueira (ja se sap que a Baqueira sempre hi neva més que a tot arreu...).

Dissabte va llevar-se espectacular! Per celebrar l'arribada de les primeres neus, vam sortir des de Bagergue amb els esquís als peus i obrint traça fonda, molt fonda, pels prats amunt. Vam repetir l'itinerari del passat 20 de gener, aquest cop fins al Coret dera Sèrra (2120 m). Per damunt dels darrers abres, el vent de llevant bufava fort i ja havia treballat força la neu. En el descens, la neu ja no estava tant lleugera i calia anar vigilant els taurons típics d'inici de temporada. En tot cas, l'esquiada per aquest racó té unes vistes fantàstiques, es veuen tots els pobles de Naut Aran encaixats al fons de la vall de la Garona. Inmillorable inauguració de la temporada amb la millor companyia possible!

Hi hem anat amb la Clàudia, en Marc, l'Ares, en Jordi, i en Nemo de casa Peru.

Tardor o hivern?
Obrint traça
Gaudint
La colla!
Diumenge s'ha despertat molt rúfol, i plovisquejant a Vielha. Amb més calma que ahir però convençuts que valia la pena intentar-ho, anem a Baqueira 1500. Aquí és neu humida i la visibilitat és acceptable. Així que amunt, aprofitant la bona innivació de les pistes i l'ambient tranquil encara amb l'estació tancada. A 1800 ens trobem amb més colla i plegats continuem fins al Cap de Vaquèira. Els darrers 300 m amb vent fort, molt desagradable, però amb el solet que ha decidit treure el cap, finalment. El descens prou bo, algunes pales amb neu pols encara molt lleugera, altres trams amb neu trepitjada, i a sota dels canons, neu crosta indomable. Ja se sap, estem dins el "domini esquiable". I el Carles fent Telemark!

A contra del vent

Taló lliure!

I els mapes per la setmana que ve porten més neu i fred polar... :-)

Bones traces i bona temporada a tots!

Carles i Montse

3 comentaris:

Jaume J ha dit...

benvingut el fred i la neu... Això comença moooolt bé! felicitats, bona temporada i que en poguem compartir moltes!!!

Berta ha dit...

quin goig que fan aquestes fotos!!!! impressionant la traça....ben fonda ;)
Montse i Carles, ens veurem per la puríssima!!!! visita obligada a l'alberg en plan chiquipark....hehehe

Montse ha dit...

i la previsió per aquesta setmana pinta moooolt bé! Nosaltres també esperem compartir-ne moltes, i d'idees no ens en falten!

Berta: aquest desembre torno a creuar l'Atlàntic... em sap greu perdre'm la visita!