19 de des. 2012

Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya 2013

Un any més la secció d'esquí del CEG us proposa un Curs d'iniciació a l'esquí de muntanya. Treballarem nocions bàsiques de progressió, material tècnic, meteorologia, allaus, seguretat, preparació de sortides. Amb l'objectiu de tenir les nocions mínimes per a la pràctica de l'esquí de muntanya de forma autònoma i amb seguretat.
Calendari:
Dimarts 29 de gener, dijous 31 de gener.
dilluns 4 de febrer, dijous, 7 de febrer.
Dilluns 11 de febrer
(de 20 a 22h)
Caps de setmana: 2/3 i 9/10 de febrer, sortida opcional coincidint amb el cicle d’esquí de muntanya el 16/17 de febrer.
Matèries: Material i equipament. Coneixement del Medi de l'Alta muntanya hivernal. Seguretat a la muntanya. Primers auxilis. Preparació de sortides. Orientació, mapes i gps. Prevenció d'Allaus i rescat. Meteorologia i casos pràctics.
Lloc:
Les xerrades es faran a la seu social del Club Excursionista de Gràcia, passatge Mulet, 4 de Barcelona.
Els indrets de pràctiques es realitzaran al Pirineu Oriental i a l'Occidental i poden èsser modificats en funció de l'estat de la neu, la climatologia i la seguretat.


Hi haurà una part del contingut teòric del curs que es lliurarà i es treballarà telemàticament.
Preu:
La inscripció per als socis del CEG és de 90€ i de 150€ per als no-socis. El preu no inclou els desplaçaments, allotjaments a refugis ni àpats.

 
Normativa:
Per accedir al curs cal estar federat amb la modalitat d'assegurança D o equivalent.

Per a les pràctiques cal tenir tot el material obligatori des del primer dia: esquís amb fixacions de muntanya, botes, pells de foca, ganivetes, piolet, grampons, ARVA, pala i sonda.

Cal tenir un nivell mínim d'esquí que permeti el descens amb seguretat i agilitat per pistes vermelles.

Els responsables del curs podran descartar la participació al curs d'alguna persona que no acompleixi aquests mínims, o bé no tingui el nivell físic adequat, o si no segueix les normatives i directrius del curs.
Les places són limitades i es reserven per estricte ordre d'inscripció.


El termini màxim per a les inscripcions és el dijous 22 de gener.
Podeu fer la inscripció on-line clicant aquest enllaç: Inscripcions Curs Esquí de Muntanya 2013
Per més informació i inscripcions podeu adreçar-vos a la secció d'esquí de muntanya del CEG: esqui@cegracia.cat o bé a la secretaria del Club per telèfon o personalment de dilluns a dijous de 18 a 22 h. al Passatge Mulet 4 de Barcelona, tel: 932378659.